Antena 3 CNN Economic "NOUA CASĂ", un program de lux. Mai pot tinerii să-l acceseze? Topul știrilor economice ale săptămânii

"NOUA CASĂ", un program de lux. Mai pot tinerii să-l acceseze? Topul știrilor economice ale săptămânii

Săptămâna aceasta, la BizNews, specialiștii au vorbit despre impactul dezechilibrului dintre numărul angajaților vs. numărul pensionarilor, despre care sunt câștigătorii programului de lux "NOUA CASĂ", dar și despre Ordonanța care acordă șomaj tehnic angajaților din companiile închise din cauza COVID-19.

"NOUA CASĂ", un program de lux. Mai pot tinerii să-l acceseze? Topul știrilor economice ale săptămânii
Sursa foto: Pixabay.com
de Bianca Voinea    |    26 Iul 2020   •   10:30

Record pentru România, în ultimii 20 de ani

După două decenii, în tara noastră numărul angajaților l-a depășit pe cel al pensionarilor la începutul anului. Balanța s-a dezechilibrat la loc însă, la nivel național, odată cu pandemia, iar discrepanțele sunt și mai mari când ne raportăm la județe. Dacă, de exemplu, în Ilfov sunt 4 pensionari la 10 angajați, în Teleorman raportul este de 16 pensionari la 10 angajați. Cum soluții are România la îndemâna pentru a îndrepta lucrurile la acest capitol aflați din clipul video. 

"NOUA CASĂ", un program de lux

Dacă programul "PRIMA CASĂ" a fost lansat ca fiind unul social, "NOUA CASĂ" este unul de lux, spun specialiștii. Așteptările nu sunt deloc optimiste în ceea ce privește efectele programului și ne putem aștepta chiar la o supraîndatorare a populației. Aflați din clipul video care sunt marii câștigători de pe urma acestui nou program. 

Șomaj tehnic pentru angajații firmelor închise din cauza COVID 19

Statul a decis ca angajații sănătoși ai companiilor închise temporar din cauza cazurilor de COVID-19 să indemnizație de șomaj tehnic. Asta înseamnă că oamenii vor primi 75% din salariul de bază de la locul de muncă, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Măsura este însă un provizorie și poate fi aplicată doar pa ala finalul anului 2020. Mai multe aflați din clipul video. 

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea. 
 

×
Subiecte în articol: record România noua casa
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close