Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Agricover Credit. Programe speciale pentru fermieri, investiţii pentru terenuri şi irigaţii

Agricover Credit. Programe speciale pentru fermieri, investiţii pentru terenuri şi irigaţii

Agricover Credit reprezintă un ajutor venit la timp care poate transforma o iniţiativă într-o poveste agri de succes. Fermierii au acum ocazia să acceseze programe speciale cum ar fi: investiții pentru achiziţii de terenuri agricole, extinderea fermei sau pentru sistemele de irigații.

Agricover Credit. Programe speciale pentru fermieri, investiţii pentru terenuri şi irigaţii
Sursa foto: Antena 3 / Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2021   •   10:46

Ultimul an fost unul dificil şi plin de provocări pentru fermieri. Au rezistat cei care s-au adaptat şi cei care au găsit sprijin pentru activitatea lor. Zona centrală a ţării are un potenţial mare de creştere la cultura de cartof, dar şi în zootehnie.

Nevoile fermierilor se schimbă în funcţie de vremuri, iar ultimul an confirmă mai mult ca oricând acest lucru. Iar pentru a fi competitiv pe o piaţă în expansiune e nevoie de o abordare personalizată şi de un pachet de servicii care să ofere fermierilor siguranţă.

"Agricultura este o poveste de a investi, de a ameliora, de a moderniza, de a tehnologiza. Agricultura nu mai este un tractor sau o combină, este mult mai mult. Reprezintă echipamente cu GPS, drone, investiţii în irigaţii, investiţii în stocare, depozitare", a declarat Robert Rekkers, director general.

"Închidem la 360 de grade serviciile şi produsele oferite fermierilor, agriculturii româneşti. De la sămânţă, motonă, bani, inputuri, absolut tot. Consultanţă, consiliere", a explicat şi Lucian Neagu, director comercial.

Fermierii s-au reîntâlnit la Braşov, unde, împreună cu specialiştii, au căutat soluţii inovatoare pentru o agricultură modernă, cu impact asupra comunităţilor locale.

"Un mix de activitate care, pentru mine, este viitorul în zona asta. Cartof, culturi speciale, sfeclă, vaci de carne, vaci de lapte, tot tipul de activitate care se dezvoltă, care devine din ce în ce mai performantă şi mă bucur că noi, ca Agricover, putem ajuta acest sector, acest segment, să se dezvolte", a precizat Robert Rekkers, directorul general Agricover.

"Este bine ca oamenii să aibă unde să meargă, fizic, să interacţioneze, să îşi spună ofurile şi să găsească ajutor profesionist, de specialitate, de la oameni care chiar ştiu şi îi ajută în toate domeniile legate de activitatea lor", a declarat Izabela Ambrus, subprefectul judeţului Braşov.

Întreaga echipă de specialişti participă activ la dezvoltarea unei agriculturi performante prin intermediul inovaţiei şi expertizei solide în agribusiness.

"Ne adresăm fermierilor din zona centrală a ţării, zona centru cum o numim noi, respectiv judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu. Arătăm prin acest lucru faptul că agricultura e prezentă în această regiune, iar distanţa dintre fermieri şi noi să se micşoreze", a susţinut Lucian Neagu, directorul comercial Agricover.

"Ai nevoie de bani pentru ca să poţi finanţa agricultura. Este o mentalitate nouă, dar o mentalitate bună şi eu zic să luăm ce e bun până la urmă şi să luăm de la cei care au folosit deja afară şi să aplicăm şi la noi", a precizat şi Sorin Taus, primarul comunei Feldioara.

Lorena Adam este studentă şi spune că este esenţial ca fermierul să fie un om de business pentru ca afacerea lui să se poată dezvolta. Ea este bursieră a programului "Tineri, lideri pentru agricultură".

"Cursuri de marketing, de branding. Ne-au atenţionat la ce trebuie să fim atenţi în contractele de arendă sau în orice alte contracte. Deci, programul este foarte complet şi ne ajută foarte mult să ne schimbăm puţin gândirea şi să fim mult mai atenţi pe viitor în afaceri", a declarat Lorena.

×
Subiecte în articol: Agricover Agricool
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close