Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Categoria de români care va primi bani în plus de la Guvern până la sfârşitul anului

Categoria de români care va primi bani în plus de la Guvern până la sfârşitul anului

O categorie de români va primi un sprijin financiar de la Guvern până la finalul anului, au anunţat oficialii.

Categoria de români care va primi bani în plus de la Guvern până la sfârşitul anului
Sursa foto: Inquam Photos/George Calin
de Georgiana Adam    |    03 Sep 2023   •   00:00

Fermierii vor primi în acest an o subvenţie pe 50% din consumul de motorină pe anul 2022, a anunţat Ministerul Agriculturii. 

Acesta este un ajutor în plus faţă de sprijinul acordat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. 

Practic, fermierii vor primi, pe lângă cei 1,56 de lei pe acciză, încă 2 lei pe litru. 

Până la 30 septembrie acest act normativ urmează să fie aprobat, iar până la finalul anului banii trebuie să fie în conturile fermierilor. 

"Nu este încă aprobat acest sprijin, dar în discuţiile pe care le-am avut tete-a-tete atât cu comisarul, cât şi cu ceilalţi colegi, este pentru prima oară când Uniunea Europeană alocă sume din fondul de rezervă pentru partea de secetă. Lucru care până în momentul de faţă nu s-a întâmplat. 

Dacă se va întâmpla, e un lucru foarte bun, dar m-aş bucura foarte mult ca această sumă să fie practic acordată pe hectar, pe suprafaţa agricolă, să nu se dea o sumă la grămadă pentru state care au trei milioane de hectare şi pentru cele care au nouă milioane de hectare, cum este România. 

Mi-aş dori foarte mult şi le-am spus să se ia în calcul aceste categorii de despăgubiri pe suprafaţa agricolă a fiecărei ţări, pentru a fi o echitate între aceste state", a transmis şeful de la Agricultură, Florin Barbu.

×
Subiecte în articol: bani fermieri motorina subventie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close