Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Fântânarii din România, tot mai căutați după scumpiri. Oamenii vor propria sursă de apă

Fântânarii din România, tot mai căutați după scumpiri. Oamenii vor propria sursă de apă

Verile toride şi preţurile crescute la apa de la reţeaua publică i-au făcut pe cei care au grădini să caute alternative. Fântânarii devin suprasolicitaţi datorită celor care vor să îşi cureţe vechile fântâni, uitate de ani de zile.

Fântânarii din România, tot mai căutați după scumpiri. Oamenii vor propria sursă de apă
Sursa foto: captura video Agricool / Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   09:58

Au rămas foarte puţini meşteri de fântâni în România, dar şi mai puţini sunt cei care ştiu să caute izvoarele după străvechile tehnici.

Mihai Șolea este unul dintre puţinii fântânari din zona Ardealului care ştiu să caute izvoarele din adânc, printr-o metodă pe cât de veche, pe atât de eficientă. De zeci de ani spune că baghetele nu au dat greş niciodată.

Bărbatul a învăţat să sape fântâni în tinereţe, după ce a rămas şomer şi s-a alăturat unui fântânar în vârstă, care avea nevoie de ajutor. A fost atent, harnic şi a "furat" meseria. Ba mai mult, i s-a alăturat şi familia.

Cererile s-au înmulțit după ce scumpirile au lovit în plin. Ca sa nu mai dea banii pe apă, oamenii își sapă propriile fântâni sau le readuc la viață pe cele lăsate în paragină.

 

×
Subiecte în articol: fantanar Mihai Șolea apa scumpiri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close