Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Iarba sfântă, planta despre care vorbeşte Biblia, cultivată în Mureş. Beneficiile plantei miraculoase

Iarba sfântă, planta despre care vorbeşte Biblia, cultivată în Mureş. Beneficiile plantei miraculoase

În grădina cu plante medicinale și aromatice de lângă Cetatea din Târgu Mureş se găsește "iarba sfântă" despre care vorbește Biblia, o plantă rară în ţara noastră.

Iarba sfântă, planta despre care vorbeşte Biblia, cultivată în Mureş. Beneficiile plantei miraculoase
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2023   •   19:26

Rozalia Jani este inginer horticol pensionar și se îngrijește ca plantelor să nu le lipsească nimic.

”Avem Echinacee, avem ceea ce este cunoscut, Lămâiță, într-un colț avem Mentă, Lavandă”, spune doamna Rozalia.

Sunt doar câteva dintre plantele cultivate și îngrijite de Rozalia Jani în incinta Cetății din Târgu Mures. Inginer horticol pensionar, Rozalia îi învață pe cei care vin să viziteze locul despre plantele rare și beneficiile lor.

”Isopul este o plantă rară, mai puțin cunoscută, are o culoare deosebită a florilor, culoare albastră. Este o plantă care figurează în descrierile Bibliei.

Era folosită ca dezinfectant. De exemplu, în Evul Mediu când erau diferite boli, ca ciuma, și se curățau, se dezinfectau cei care se ocupau de înmormântarea cadavrelor”, remarcă doamna Rozalia.

Fiecare plantă din grădina Cetății are o utilitate.

 

 

”Se numește Santolina, este plantă perenă. Denumirea populară este Lemnul Maicii Domnului. Denumirea este deosebită și se încadrează, prin denumire în mod special, acestui loc. Florile sunt folosite la ceaiuri medicinale Este dezinfectant și purificator”, mai spune inginerul horticultor.

Grădina este deschisă tot anul vizitatorilor.

 

×
Subiecte în articol: Biblie planta miraculoasa beneficii
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close