Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Românii din 12 comune s-au unit şi şi-au făcut brand local pentru a-şi vinde mai uşor produsele

Românii din 12 comune s-au unit şi şi-au făcut brand local pentru a-şi vinde mai uşor produsele

Micii fermieri din 12 comune şi-au făcut un brand local pentru a-și vinde mai ușor produsele. Este vorba despre producătorii de la Valea Nirajului, din Mureş. Sunt mai multe feluri de produse, de la mâncare, la cosmetice şi produse artizanale. Micii fermieri cu acest brand vor ajunge pe pieţele locale, judeţene şi din restul ţării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2023   •   12:40

"Produs în Valea Nirajului" este noul brand care îşi propune să ajungă în toată ţara şi chiar peste graniţe, după ce micii fermieri din zonă s-au asociat.

Mai mult de jumătate din locuitorii Văii Nirajului fac agricultură – cresc animale şi cultivă legume. Banii pentru a pune proiectul pe roate au venit de la Uniunea Europeană, iar producătorii nu au decât de câştigat de pe urma lui.

Citeşte şi: Pieţele volante, singura şansă pentru producătorii români să scape de intermediari

Până acum în baza de date a microregiunii există peste 100 de producători, dar primarul din Miercurea Nirajului este convins că numărul acestora va creşte.

Produsele sub noul brand ar urma să ajungă pe piaţă în maximum 7 luni.

×
Subiecte în articol: Agricool Valea Nirajului mures
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close