Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Secretul cu care doi români şi-au făcut o afacere de succes în Buzău. Culeg fructe şi în decembrie şi le vând cu 30 lei kilogramul

Secretul cu care doi români şi-au făcut o afacere de succes în Buzău. Culeg fructe şi în decembrie şi le vând cu 30 lei kilogramul

Doi tineri ingineri agronomi care au înfiinţat o plantaţie de căpşune la Săhăteni, în Buzău, au avut numai de câştigat.

de Georgiana Adam    |    11 Noi 2023   •   18:58

Ce face deosebită cultura lor e faptul că mai culeg fructe şi acum, la fel ca în toiul verii. Chiar dacă în această perioadă căpșunele se coc doar în spații protejate, în plantația lor vor putea fi recoltate până luna viitoare. Iar fructele sunt dulci și aromate, numai bune de consumat.

În plantaţia de căpşune de la Săhăteni se lucrează cu spor, deşi e noiembrie. Înarmați cu lădițe și caserole, culegătorii adună fructele coapte în cantități mari. 

Cei care au mizat pe această cultură sunt doi tineri, foști studenți la Agronomie, care au pornit de la zero o afacere de succes. Au construit o seră ultramodernă, lângă care au înființat şi o plantație pe câmp.

"Cererile pentru căpşune au fost foarte mari, iar cu sera n-am făcut faţă şi am început şi vrem în continuare să dezvoltăm sera.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Abia după 2-3 ani am zis să plantăm şi în aer liber pentru că e mai uşor, mai rapid, costuri un pic mai mici. Rezultatul e extraordinar, în primul rând soiul e foarte bun şi căpşunele sunt foarte aromate", a povestit Andra Luiza Constantin, proprietar plantație, sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

Căpșunele, adunate cu atenție, sunt așezate cu grijă în caserole. Iar lădițele se umplu repede, una câte una.

Tinerii întreprinzători nu duc lipsă de clienți. Întreaga producție ajunge în supermarketuri și magazine din București, Ploiești, Brăila, Focșani și Buzău, iar un kilogram de căpșune proaspete de toamnă se vinde cu 30 de lei. 

Plantația din câmp va rodi, dacă temperaturile vor fi propice până la începutul iernii.

×
Subiecte în articol: Agricool afacere căpşune Buzau
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close