Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Top 5 cele mai scumpe băuturi din lume. Licoarea de 6,2 milioane de dolari

Top 5 cele mai scumpe băuturi din lume. Licoarea de 6,2 milioane de dolari

Băuturile bune, mai ales cele vechi, au fost dintotdeauna scumpe, însă pentru a savura arome și gusturi noi, oamenilor înstăriți și pasionați nu le-a păsat niciodată de buget. Iată cum arată Top cinci cele mai scumpe băuturi din lume.

Top 5 cele mai scumpe băuturi din lume. Licoarea de 6,2 milioane de dolari
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   17:40

Preţul nu contează pentru adevăraţii pasionaţi de băuturi vechi. Tot ce contează pentru ei este prestigiul de a savura un coniac scump, un vin de colecție sau un whisky vechi.

Cea mai scumpă băutură din lume este whiskyul scoțian Isabella Islay, care valorează nu mai puțin de 6,2 milioane de dolari. Design-ul sticlei este unul special, cu diamante și rubine, dar și cu aur alb.

Locul doi în top este ocupat de Billionaire Vodka, evaluat la 3,7 milioane de dolari. Se produce în loturi mici, după o rețetă rusească. Fiecare sticlă are 5 litri și este inscripționată cu diamante și cristale Zwaroswki.

Ajungem la o băutură care costă 3,5 milioane de dolari. Tequila Ley 925 este o băutură rară și apreciată de cunoscători.

Iubitorii de coniac trebuie să scoată din buzunar două milioane de dolari pentru o sticlă cu o vechime de peste 100 de ani. Henri IV Dudognon este cea mai rară băutură de pe pământ. Sticla este acoperită cu diamante, aur de 24 de carate și platină.

Ultimul loc în top cinci este ocupată de un Brandy de nucă de cocos, Mendis VS, care costă un milion dolari, fiind cel mai scump exemplar de acest tip de băutură din lume. Este creată în totalitate numai din nuci de cocos, iar fiecare sticlă este semnată de fondatorul companiei.

×
Subiecte în articol: top bauturi scumpe
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close