Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Fostul șef Microsoft România, condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Verdict în cazul fostului șef Microsoft România, acuzat de evaziune fiscală. Călin Tatomir a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, după ce, inițial, primise o pedeapsă cu trei ani mai mare.

de Dragoș Boța    |    08 Feb 2024   •   17:40

S-a dat condamnarea în cazul fostului șef al Microsoft, Călin Tatomir. Acesta, alături de alte persoane, a fost acuzat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani de către DIICOT, valoarea prejudiciului fiind de aproape 13 milioane de lei.

Din această sumă, procurorii au reținut că prin manevrele pe care le-a făcut, Călin Tatomir a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3 milioane de lei.

Fostul șef a Microsoft a recunoscut în primă fază, în fața instanței, că a făcut evaziune fiscală, sperând că va scăpa cu o pedeapsă mai mică. A primit 9 ani de închisoare.

S-a făcut apel, iar astăzi, în ultimă instanță, i s-a redus pedeapsa la 6 ani de închisoare cu executare.

Tatomir a fost încarcerat după momentul în care instanța a transmis polițiștilor sentința definitivă. Urmează să fie demarate toate procedurile standard în astfel de situații.

Rămâne de văzut când, cum și dacă va fi recuperat prejudiciul din acest dosar de evaziune fiscală.

De altfel, evaziunea fiscală și recuperarea prejudiciilor sunt două probleme care sunt cap de afiș pentru cei care conduc instituțiile de forță ale statului român și nu numai.

×
Subiecte în articol: microsoft evaziune fiscala
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close