Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Rareş Bogdan: "Bulgaria nu are rol, se lasă batjocorită şi umilită" | "A fost ţinta tuturor ironiilor și bătăilor de joc"

Rareş Bogdan: "Bulgaria nu are rol, se lasă batjocorită şi umilită" | "A fost ţinta tuturor ironiilor și bătăilor de joc"

Cancelarul Karl Nehammer, omul care a blocat România la ușa Schengen, s-a pozat la Viena cu președintele Bulgariei. "Bulgaria nu are rol, se lasă batjocorită și umilită", a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan după gestul președintelui bulgar de a accepta invitația cancelarului austriac.

de Silvia Preda    |    02 Ian 2023   •   17:21

Președintele Bulgariei a mers la concertul de la Viena și a fost alături de cancelarul Austriei în fotografii.

De Anul Nou, mai exact la concertul Filarmonicii din Viena, preşedintele Bulgariei a fost alături de cancelarul care a batjocorit România și Bulgaria și nu le-a vrut în Schengen. Președintele României nici măcar nu a fost invitat la acest concert, ci doar cel bulgar. 

"Bulgaria nu are rol, se lasă batjocorită și umilită", a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan după gestul președintelui bulgar de a accepta invitația cancelarului austriac și de a merge la acest concert. 

Bulgaria face noi pași către aderarea la spațiul Schengen, în timp ce România bate pasul pe loc

"Bulgaria nu are niciun rol, se lasă folosită, batjocorită și umilită mult mai mult decât s-a lăsat România", a spus Rareş Bogdan pentru Antena 3 CNN.

"Bulgaria a fost ţinta tuturor ironiilor și bătăilor de joc(...). România a acționat extrem de politically correct și foarte cuminte. Cred că trebuie să introducă un pumn într-o mănușă de catifea și să conștientizeze valoarea pe care o are la granița estică a NATO și a Uniunii Europene, faptul că este cea mai sigură și mai predictibilă țară pentru aliații de la Bruxelles și pentru aliații transatlantici și, de asemenea, acest lucru să-l joace în forță", a mai spus Rareş Bogdan.

Vă amintim că Bulgaria a fost blocată în afara Schengen, la fel ca și România, în urma opoziției exprimate de Austria la Consiliul pe Justiție și Afaceri Interne din luna decembrie anul trecut.

×
Subiecte în articol: Bulgaria Austria Rareș Bogdan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close