Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere După un an de stat în întuneric, familiile din blocul fără curent au primit certificatul de urbanism NEGATIV! Locatară, despre Nicuşor Dan: "I s-a pus pata pe noi"

După un an de stat în întuneric, familiile din blocul fără curent au primit certificatul de urbanism NEGATIV! Locatară, despre Nicuşor Dan: "I s-a pus pata pe noi"

În sectorul 5 din Bucureşti 90 de familii cu copii mici şi bătrâni stau fără curent electric. Certificatul de urbanism, documentul care putea pune capăt coșmarului în care trăiesc oamenii, este negativ. Locatarii acuză indiferența autorităţilor.

După un an de stat în întuneric, familiile din blocul fără curent au primit certificatul de urbanism NEGATIV! Locatară, despre Nicuşor Dan: "I s-a pus pata pe noi"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    01 Iul 2022   •   22:48

Din 27 iulie 2021, 90 de familii din bloc au rămas fără curent electric. Calvarul acestora a continuat până în ziua de azi. 

Locatarii blocului fără electricitate din Sectorul 5 au protestat zile întregi în fața sediului Primăriei Capitalei. Oamenii i-au cerut primarului Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism care ar permite branșarea imobilului cu 90 de apartamente la curent electric. Nicuşor Dan a refuzat să semneze ceritificatul de urbanism, pe motiv că imobilul este construit ilegal. 

Ana Maria Barbu, locatară: "Autorităţile aşteaptă să ne moară şi copiii ca să ia act de această situaţie?" 

"Au făcut oamenii mitinguri, s-au rugat, au plâns, au murit. Da, chiar au murit în acel bloc, în condițiile alea de peșteră în care au trăit inclusiv în lunile de iarnă. Au beneficiat, după cum știți, doar de ajutorul voluntarilor, de ceea ce a putut să facă primarul Piedone la vremea aceea. De la Nicușor Dan, nimic. Tot timpul le spunea nu-i la mine, duceți-vă la sectorul 5, duceți-vă la primarul Piedone să vă rezolve", a spus Adrian Ursu, vineri, la emisiunea Exces de putere.

Daria, fetiţa din blocul fără curent, mesaj pentru Nicuşor Dan: "Ne este greu! Mor bătrânii de frig. E o semnătură să avem şi noi lumină"

Ana Maria Barbu, locatară a acestui bloc, spune că a venit în sfârșit certificatul de urbanism. Dar e negativ!

"Eu cred că este o răzbunare a dânsului pentru ceea ce s-a întâmplat la depoul de tramvaie. Deci atunci cred că i s-a pus, cum se zice, pata pe noi. Pentru că l-am deranjat, l-am filmat fără să știe iar dânsul a spus niște aberații mai mari decât el. Deci nu poate să ne spună ilegali atâta timp cât toți avocații noștri, atâta timp cât au venit public alți avocați și au spus nu sunteți ilegali. Legea spune că noi suntem legali şi că trebuia să ne dea acest certificat de urbanism". 

O femeie a murit în blocul abandonat în întuneric de Nicuşor Dan. Locatarii sunt disperaţi

"În această lună facem un an de când stăm fără curent. Un certificat de urbanism are termen de emitere 30 de zile. Dacă dânsul ar fi avut ceva împotriva noastră legal, trebuia şi dânsul să ne emită certificatul în 30 de zile cum este legal. Așa l-a ținut pe loc 11 luni", a mai spus Ana Maria Barbu, locatara blocului fără curent.

În prezent, cei care locuiesc în blocul debranșat își duc traiul așa cum pot. Primăria Sectorului 5 le-a împrumutat un generator pentru a avea curent.

Citiţi şi: Soluția găsită de Piedone pentru familiile lăsate în frig din Sectorul 5: ”Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de dezvoltatorul mincinos”

×
Subiecte în articol: fără curent intuneric bloc
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close