Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Mugur Mihăescu: "Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua | Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat"

Mugur Mihăescu: "Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua | Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat"

Toate instituțiile statului român ar trebui să rupă orice relație financiară cu Austria, transmite Mugur Mihăescu, după ce România a fost ţinută, din nou, la uşa Schengen.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   23:14

"Acest vot de ieri este o consecință a 33 de ani de poziție ghiocel și capră a României în relațiile cu partenerii serioși. Asta este consecința. Ce este de făcut de acum încolo? Eu îmi doresc ca de luni românii toți să meargă să alimenteze la OMV și la Petrom, pentru că de luni eu dacă aș fi în locul Guvernului, aș da o ordonanță de urgență prin care toate redevențele OMV și Petrom ar crește de vreo câte 10-15-20 de ori", a spus Mugur Mihăescu, vineri seară, la Antena 3 CNN.

"Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua. Păi atunci eu cred că există destule bănci în lumea asta care stau la coadă să facă afaceri cu România, chiar și bănci românești(...). Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat de 33 de ani să stau în patru picioare. Sunt biped și am coloană vertebrală", a mai spus el.

"Umilinţa are un capăt pentru noi". Mesajul lui Mugur Mihăescu, după ce România a fost umilită de Austria şi ţinută, din nou, la uşa Schengen

Mugur Mihăescu spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să rupă toate relațiile economice cu Austria.

"Mâine cetățeanul acela anumit președintele României ar trebui să iasă public în conferință de presă și să spună că rupem toate relațiile economice cu Austria, toate aceste mărfuri care vin în tranzit spre România vor fi ținute în vamă 8 săptămâni ...10 săptămâni. El trebuie să iasă și să ceară poporului român să acționeze ca un popor vertical.

El să iasă și să spună gata! De mâine toate instituțiile statului român rup orice relație financiară cu Austria. Ca să înțeleagă și Austria cum este ca atunci când ne tratezi ca pe ultima prostituată, ca să nu spun cuvântul celălalt, s-ar putea să te găsești plesnit.

M-am săturat să fiu umilit", a transmis Mugur Mihăescu în direct la Antena 3 CNN.

România nu intră în Schengen

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Austria și Olanda au blocat intrarea României în Schengen.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close