Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Dan Vîlceanu: "Avem un buget care va face faţă tuturor cheltuielilor pe care trebuie să le facem în această perioadă"

Dan Vîlceanu: "Avem un buget care va face faţă tuturor cheltuielilor pe care trebuie să le facem în această perioadă"

Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanţelor, după căderea Guvernului, a comentat criza economică în care se află România. El a acuzat partidele politice care au votat moţiunea că au lăsat ţara în criză fără soluţii.

Dan Vîlceanu: "Avem un buget care va face faţă tuturor cheltuielilor pe care trebuie să le facem în această perioadă"
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    06 Oct 2021   •   19:14

Întrebat care este situaţia după căderea Guvernului, mai ales că, după explozia facturilor la gaze şi energie, se majorează şi ratele la creditele bancare, Dan Vîlceanu, a precizat că situaţia este foarte complicată şi ultimul lucru de care mai era nevoie e ca România să rămână fără guvern.

„Mulţi îşi pun întrebarea că ok, a trecut moţiunea în Parlament, a căzut Guvernul, dar care este lucrul bun pentru români în urma acestui demers. Răspunsul este foarte simplu: nu s-a întâmplat nimic bun pentru români. Câteva partide au avut o agendă politică şi atât, fără să se gândească dacă afectează românii sau nu", a spus Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu: "Bugetar România stă bine"

Referitor la situaţia economică, Dan Vîlceanu a precizat că punct de vedere bugetar România stă bine.

„Avem un buget care va face faţă tuturor cheltuielilor pe care trebuie să le facem în această perioadă, cu un deficit în scădere.

E un obiectiv pe care ni l-am propus în următorii ani şi vrem să menținem acest trend de scădere a deficitului, încât nivelul împrumuturilor pe care le contractăm să fie din ce în ce mai mic.(...) 

Deocamdată suntem în grafic. Estimăm că vom sfârși anul prin a avea o datorie publică undeva la 49% din PIB. Avem asigurate toate sursele de finanțare pentru a nu fi probleme în legătură cu nicio plată pe care guvernul trebuie să o facă", a spus Dan Vîlceanu la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3.

De asemenea, Vîlceanu face apel la partidele politice "să îţi regăsească resurse de responsabilitate şi să înțeleagă faptul că nu ne putem permite ambiții politice la acest moment şi cu atât mai mult alegeri anticipate".

El a subliniat că preşedintele a procedat corect pentru a lăsa partidele să ajungă la consultări având "calmul necesar să ne gândim la români".

„Dacă te gândești doar la câștigul tău politic şi faci abstracție că suntem în pragul iernii cu facturi mari la energie, cu o problemă legată de pandemie nu va izvorâ nimic bun pentru români, care au nevoie de un guvern cu toate puterile", a mai spus Dan Vîlceanu care a subliniat că PNL îl susţine pe Florin Cîţu.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close