Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Nicolae Ciucă: "România este parte la cea mai solidă şi cea mai puternică alianţă militara"

Nicolae Ciucă: "România este parte la cea mai solidă şi cea mai puternică alianţă militara"

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat într-un interviu acordat lui Radu Tudor, la un an de la începerea războiului din Ucraina, că "România este parte la cea mai solidă și cea mai puternică alianță militara".

de Radu Tudor    |    Ştefan Petrică    |    24 Feb 2023   •   20:04

"România este țara din imediata proximitate a zonei de conflict. Suntem țară vecină a Ucrainei cu cea mai lungă graniță terestră.

În decursul acestui an, am putut să vedem cu toții efectele care s-au făcut atât la nivel național cât și la nivel internațional pentru a garanta securitatea statelor membre ale alianței nord Atlantice și ale UE și siguranța cetățenilor.

România este parte la cea mai solidă și cea mai puternică alianța militară. Nu am fost niciodată atât de bine asigurați din punct de vedere al apartenenței la o astfel de alianță militară.

Sunt întrebat dacă va exista al treilea Război Mondial, le spun oamenilor să aibă încredere că măsurile pe care noi le întreprindem și faptul că există analiză și scenarii, până în momentul de față nu ne-au dus până acolo încât să avem puterea să anticipăm că va începe al treilea Război Mondial.

Citeşte şi: Clădirea Guvernului, iluminată în culorile Ucrainei, la un an de război. Nicolae Ciucă: "Vinovații trebuie să răspundă în fața legii și a istoriei"

Toate scenariile le facem împreună cu aliații și pentru toate acestea există planuri de răspuns. Pentru că dincolo de analize este nevoie ca atunci când se ajunge la o anumită ipoteză ea să poată fi concretizată într-un răspuns.

Nu trebuie îngrijorăm cetățenii oricum îngrijorați de situația din Ucraina.

Dacă Rusia va câștiga războiul din Ucraina, ar fi o pierdere, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga comunitate internațională, pentru lumea liberă", a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close