Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Pierderi de 70% în rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Negoiță: ”Din 10 lei pe care îl plătește CET pe gaz, 7 lei pleacă pe coș, în poluare”

Pierderi de 70% în rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Negoiță: ”Din 10 lei pe care îl plătește CET pe gaz, 7 lei pleacă pe coș, în poluare”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit despre problemele rețelei de termoficare din Capitală și despre cât de mari vor fi facturile la căldură în această iarnă.

de Georgiana Adam    |    10 Ian 2024   •   20:07

”În Sectorul 3 s-au reabilitat mai multe blocuri decât a fost reabilitat în toată România total. Adică dacă dăm deoparte tot ce s-au reabilitat blocuri în afara Sectorului 3 cu București, inclusiv, Sectorul trei bate tot la pachet. Și s-a văzut asta nu doar la factură, ci și la confortul termic”, a declarat Robert Negoiță, la Antena 3 CNN.

Primarul Sectorului 3 mai spune că, în momentul de față, 100 de blocuri sunt în reabilitare termică. De asemenea, peste 50 de corpuri de clădire ale unităților de învățământ din sector vor fi reabilitate termic până la vară, promite Negoiță.

Robert Negoiță a vorbit și despre cum pot fi ajutați consumatorii vulnerabili din Sectorul 3, ca să nu fie decuplați de la sistemul de termoficare. Edilul a explicat și că 70% reprezintă pierderi pe rețea.

”Cel mai mare ajutor este acela în care faci sistemul să fie performant, iar costul real să fie cât mai jos. Problema începe de la CET, centrala electrică. Știți care e bilanțul total pe partea de randament? Undeva la 30% adică electric cu termic împreună. Asta înseamnă că, din 10 lei pe care îl plătește CET pe gaz, 7 lei pleacă pe coș, în poluare, 3 lei de abia pleacă în rețeaua electrică și în rețeaua de termie, pentru că avem niște tehnologii vechi, pentru că utilajele sunt învechite, neperformante”, mai spune Negoiță.

×
Subiecte în articol: termoficare bucuresti Robert Negoita
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close