Antena 3 CNN Actualitate Badea, despre chiriaşul de lux Baconschi: "Minte de îngheaţă Parisul"

Badea, despre chiriaşul de lux Baconschi: "Minte de îngheaţă Parisul"

Badea, despre chiriaşul de lux Baconschi: "Minte de îngheaţă Parisul"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    27 Sep 2012   •   09:54

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi "minte de îngheaţă Parisul" atunci când nu recunoaşte că a plătit o chirie fabuloasă, din banii statului, pentru o vilă la Paris, a comentat Mircea Badea, miercuri seară, la Antena 3.

"Banconschi minte, o minciună de îngheaţă Parisul, care a costat doar pentru un an 100.000 de euro, dar suma asta a fost doar protocolul lui MRU pe câteva zile", a spus Mircea Badea, în ediţia de miercuri seară a emisiunii În gura presei, de la Antena 3.

Potrivit unei dezvăluiri recente, Guvernul Boc a plătit 78.000 de euro, timp de zece luni, pentru un apartament închiriat de statul român la Paris, după ce Teodor Baconschi şi-a încetat mandatul de ambasador.



"Cum mă să dai din bani publici 8.500 de euro chirie pe lună, după ce el (Baconschi - n.r.) a vorbit de tăierile de 25% din salarii, de tăierele de pensii, de mărirea TVA", a continuat Badea.

În urma acestor dezvăluiri, Baconschi susţine că apartamentul cu pricina a fost ocupat în toată acea perioadă de şeful interimar al Misiunii, însărcinat cu Afaceri. Ministerul de Externe în contrazice pe Baconschi şi susţine că apartamentul a stat gol din ianuarie 2010 până în septembrie, atunci când a sosit la post noul ambasador al României la Paris, Bogdan Mazuru.






×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close