Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE România, pe cont propriu în criza preţurilor din energie şi construcţii. Boloş: "Tot ce înseamnă implementarea PNRR-ului este întârziat"

România, pe cont propriu în criza preţurilor din energie şi construcţii. Boloş: "Tot ce înseamnă implementarea PNRR-ului este întârziat"

România ar trebui să nu se aștepte la mai mulți bani din partea Comisiei Europene prin PNRR.

România, pe cont propriu în criza preţurilor din energie şi construcţii. Boloş: "Tot ce înseamnă implementarea PNRR-ului este întârziat"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Silvia Preda    |    04 Iun 2022   •   13:33

Este un avertisment lansat de Marcel Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene spune că e exclus să crească cofinanțarea PNRR din partea Uniunii Europene în contextul acestor creșteri de prețuri.

"Putem să spunem că tot ceea ce înseamnă implementarea PNRR- ului este întârziat și nu pot să ascund acest lucru", a spus ministrul la "INCOME MAGAZINE cu Alex Vlădescu".

Potrivit lui Marcel Boloş, nu se va pune problema creşterii cofinanţării.

România a îndeplinit cele 7 jaloane pentru prima tranşă de bani prevăzute în PNRR

România a îndeplinit la timp și integral cele șapte jaloane asociate tranșei prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat că a transmis, marţi, Comisiei Europene, prima cerere de plată din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro.

Din această sumă, 2,03 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil, iar 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut.

×
Subiecte în articol: Ioan Marcel Boloș fonduri PNRR
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close