Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Avertismentul unui doctor celebru, la iThink: „De aceea dietele nu funcționează!”

Avertismentul unui doctor celebru, la iThink: „De aceea dietele nu funcționează!”

Este unul dintre cei mai cunoscuți medici români, după ce a cucerit internetul cu sfaturile sale pentru o viață sănătoasă. Doctor Cezar, un medic cardiolog nonconformist, după cum se autocaracterizează, a vorbit la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu despre motivul pentru care majoritatea dietelor nu au succes.

Avertismentul unui doctor celebru, la iThink: „De aceea dietele nu funcționează!”
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   12:28

"Aceste programe, aceste diete, ne limitează foarte mult și ne stresează. Apar variabile în viața noastră care ne strică planul, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. De aceea dietele nu funcționează. Aceste planuri anticipative. Adică îți spun ție ce o să mănânci vinerea viitoare, neluând în considerare variabilele din această perioadă: cât dormi, cât stres ai, dacă te-ai certat cu cineva în perioada asta.

Te influențează, îți modifică glicemia, modifică consumul de nutrienți din organism. Dacă ești surmenat vei consuma resurse diferite față de acum 2 săptămâni, când ai luat planul de la nutriționist”, a explicat doctor Cezar.

Corpul slăbește, dar nu uită

"De ce există aceste diete? Pentru că ele în prima săptămână, prima lună, ele chiar dau rezultate. Alea vizibile, alea pe cântar. Dar rezultatele metabolice nu le vede nimeni. Ce modificări se întâmplă în interiorul celulelor nu se văd. Și alea încep să bată la ușă mai târziu.

Hormonii de foame și de sațietate au o memorie de cel puțin un an de zile. Corpul știe după un an de zile cum ai fost acum. Dacă te apuci de o dietă sau de un stil de viață, el trebuie să țină cel puțin un an de zile", a mai spus medicul la iThink cu Iusti Fudulu, emisiunea care nu-ți spune ce să gândești, dar te pune pe gânduri.

×
Subiecte în articol: iThink doctor Cezar Iusti Fudulu
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close