Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cel mai puternic cocktail pentru imunitate! Marius Văduva: ”Îți asigură repararea sistemului imunitar!”

Cel mai puternic cocktail pentru imunitate! Marius Văduva: ”Îți asigură repararea sistemului imunitar!”

Stilul de viață aglomerat pe care îl avem, lipsa de odihnă, alimentația necorespunzătoare sau plină de pesticide, ne poate distruge sistemul imunitar. Iar odată sistemul imunitar distrus, tor organismul are de suferit.

Cel mai puternic cocktail pentru imunitate! Marius Văduva: ”Îți asigură repararea sistemului imunitar!”
Sursa foto: Antena 3 CNN / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    17 Mai 2024   •   08:36

Stresul, alimentația și oboseala pot afecta sistemul imunitar în moduri diferite:

Stresul cronic poate afecta negativ sistemul imunitar. Hormonii de stres, cum ar fi cortizolul, pot suprima răspunsul imunitar, făcând organismul mai vulnerabil la infecții și boli.

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Deficiențele nutriționale pot slăbi capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. De asemenea, excesul de zahăr sau consumul excesiv de alimente procesate pot afecta negativ sistemul imunitar.

Lipsa de somn și oboseala cronică pot slăbi sistemul imunitar și pot face organismul mai susceptibil la infecții. În timpul somnului, corpul se regenerează și se întărește sistemul imunitar. Oboseala cronică poate perturba acest proces și poate compromite capacitatea organismului de a răspunde la agenții patogeni.

Cum ne refacem imunitatea

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care este cocktail-ul care ne poate ajuta să ne refacem imunitatea.

”Eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a spus onco-nutriționistul.

Vitamina C, vitamina D și Zinc

Însă vitamina C este vitală atunci când vorbim de imunitate. Administrată zilnic, alături de alte două suplimente, ne poate asigura o imunitate de fier. 

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva. 

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat el.

”Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea”

Potrivit nutriționistului, mai există un mic secret prin care ne putem asigura că virozele vor sta departe de noi, iar sistemul imunitar se va întări rapid. 

”O plantă fantastic de bună, chiar excepțională, este, consumată sub orice formă, planta de echinaceea. Este cea care ne ridică, la nivel de celule albe, foarte rapid.

Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea.

Pentru copii există siropuri, există pe piață o grămadă. Pentru adulți prefer să ia un gram, un gram și jumătate pe zi, sunt pastile de 500 g de echinaceea și merită să iei câte un gram de pe zi timp de trei luni de zile. Nu veți avea niciun fel de probleme”, a mai spus onco-nutriționistul Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Marius Văduva imunitate vitamina c
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
George Tuță câștigă Primăria Sectorului 1. Numărătoarea voturilor s-a încheiat
x close