Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Problemele de sănătate care pot apărea dacă bei un singur fresh pe zi: ”Ajungi să ai probleme crezând că faci ce trebuie”

Problemele de sănătate care pot apărea dacă bei un singur fresh pe zi: ”Ajungi să ai probleme crezând că faci ce trebuie”

Deși sună puțin ciudat, fresh-ul de portocale, de fructe sau de legume nu este recomandat tuturor. Și nu în orice moment. Persoanele care consumă un singur pahar pe zi pot dezvolta probleme se sănătate și nici măcar nu își vor da seama de unde vin acestea. Și vor începe să umble din medic în medic în căutarea unui tratament.

Problemele de sănătate care pot apărea dacă bei un singur fresh pe zi: ”Ajungi să ai probleme crezând că faci ce trebuie”
Sursa foto: Fcafotodigital / Getty Images
de Laura Dinu    |    30 Noi 2023   •   09:00

Prezenți în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Sorin și Diana Gadola au explicat motivul pentru care fresh-ul de fructe sau legume nu este recomandat. Acesta poate cauza probleme serioase ale digestiei. 

”Sucurile naturale sunt de două feluri. Cele despre care se spune că sunt naturale, pentru că orice produs etichetat ca natural nu are nu știu ce constrângeri legislative, apropo de marketing, iar celelalte chiar sunt naturale, dar cine mai mănâncă șase portocale în 20 de minute? Sau cine mănâncă un măr, un morcov, o țelină și încă o portocală sau un grepfrut, sau mai știu eu ce combinații sunt pentru un fresh, în doar 20 de minute? Nimeni nu face asta. Ridică foarte tare glicemia, nu se metabolizează și ajungi să ai probleme în timp ce tu crezi că faci ceea ce trebuie. Că așa ți s-a spus”, a explicat Sorin Gadola. 

”Îți inflamează colonul, se strică digestia, chiar cu o prietenă bună vorbeam imediat după ce a născut, că are probleme cu digestia. Și încercam să aflăm ce a făcut greșit în timpul sarcinii. Și am ajuns la ”elefantul” care nu era menționat nicicum. 

Chiar mă gândeam că este imposibil, când faci totul perfect, nu ai cum să ai probleme cu digestia. Nu există un om care să le bifeze pe toate și să fie bolnav. Ceva greșit sigur ai făcut. Și am ajuns la povestea cum că a băut zilnic un pahar sau două de fresh de fructe. Timp de nouă luni este foarte mult. Și nu înțelegea de ce îi este afectat colonul.

Tu nu mănânci niciodată atâtea fructe într-un timp atât de scurt. Iar cantitatea de zahăr, în corp, face niște spike-uri glicemice enorme. Și în timp se produc inflamații foarte mari și încep diverse afecțiuni”, a explicat și soția fondatorului Untold, Diana Gadola. 

”Fresh-ul era făcut de ea, dar vorbim de niște fructe care vin de pe alte continente, ținute în anumite condiții, tratate să reziste în anumite condiții și așa mai departe.

Mai mult decât atât, ADN-ul nostru, de români, asimilează mult mai bine fructele și legumele de la noi din țară. Sucurile acestea se beau în anumite situații, în anumite condiții, în anumite cantități și o anumită perioadă de timp, limitată, astfel încât ele să acționeze ca un medicament, ca un booster. Sunt anumite combinații prin care se ține și glicemia sub control”, a mai explicat ea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close