Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Suntem sinceri sau răutăcioși? Teodora Mețiu, expert în comunicare, la iThink: "Facem o mare confuzie!"

Suntem sinceri sau răutăcioși? Teodora Mețiu, expert în comunicare, la iThink: "Facem o mare confuzie!"

Unul din marile motive de certuri între oameni o reprezintă așa-zisa „sinceritate debordantă”, în care indivizii spun tot cele trece prin cap, fără să se gândească la modul în care celălalt va fi afectat.

Suntem sinceri sau răutăcioși? Teodora Mețiu, expert în comunicare, la iThink: "Facem o mare confuzie!"
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   17:03

Invitată la iThink cu Iusti Fudulu, Teodora Mețiu, consultant și expert în comunicare, ne-a explicat care e diferența între sinceritate și răutate.

„Eu cred că facem o mare confuzie între a fi sinceri și a fi răutăcioși. Sunt foarte mulți oameni care spun: «Eu sunt sincer!» Și se dau mari că ei sunt sinceri, sunt bucuroși, li se pare că sinceritatea asta e o mare calitate pe care ei o au și pe care nu o mai găsești în jurul tău. Mulți confundă această sinceritate cu răutatea. Dacă tu ești sincer, asta nu-ți dă ție niciun drept să mă jignești pe mine. Un alt tip de sinceritate este că dacă ție ți se pare că arăt ca naiba, o să vii și o să-mi spui că arăt ca naiba. Și pe urmă spune că e sincer. Asta nu e sinceritate, asta e răutate. Sunt foarte multe familii care se pierd din această sinceritate. Să-i spui verde-n ochi omului cum stă treaba nu e întotdeauna armonios”, a spus la iThink Teodora Mețiu.

Criticii din oficiu, dușmanii „de serviciu”?

„Eu nu cred că e bine să-i criticăm pe ceilalți fără ca ei să ne ceară părerea. Acolo este vorba de o răutate, nu de o nevoie a omului de a te ajuta pe tine. Omul care te critică fără ca tu să-i ceri părerea (taie) nu-ți vrea binele!”, e de părere specialista în Public Speaking și Comunicare, Teodora Mețiu, invitata lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care îți schimbă perspectiva asupra lumii, Duminică, la 17:00, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu Teodora Meţiu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close