Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei 24 DE ORE CRITICE

24 DE ORE CRITICE

24 DE ORE CRITICE
14 Mar 2011   •   18:51

DANA GRECU

24 de ore cruciale pentru Japonia si restul lumii. Azi dimineata am numarat a doua explozie la centrala nucleara  de la Fukushima. Replicile de ordinul sutelor ale cutremurului de 9 grade au slabit considerabil centrala. Peretii care protejeaza reactorul si care blocheaza  raspandirea in atmosfera a materialelor radioactive sint incinsi la maximum. Daca ei cedeaza, efectele deflagratiei ar fi mai puternice decit in cazul unei explozii nucleare conventionale.  Agentia japoneza de siguranta nucleara anunta ca "nu este nicio posibilitate sa existe un nou Cernobil" la centrala Fukushima 1, anunta Sky News. Noi luam in calcul cel mai dramatic dintre scenarii.  Care ar putea fi consecintele? Statele lumii isi controleaza centralele nucleare.  Rezista sau nu la cutremure? Ce face Romania? In urma dezastrului,  in Japonia, pagubele sint evaluate la peste 100 de miliarde de dolari. Ce miscari s-ar putea intimpla pe pietele financiare? Explicam la Ordinea zilei. In Romania, pe ultima suta de metri, guvernul Boc mai da un tun. A impartit banii la primarii. Vreo 90 de milioane de euro. Cei mai multi au ajuns la  primariile PDL,  deci la  firmele de casa ale partidului care se fac ca asfalteaza si ridica ... sali de sport!
 Si, tot despre bani, romanii isi vind pe capete organele ca sa-si plateasca darile si sa se poata hrani. Solutia extrema cind  statul la cozile pentru ajutoare nu mai e de niciun folos!
 Punem informatiile in Ordine cu Serban Valeca, deputat PSD, specialist in energie nucleara, deputatul PDL Gelu Visan, consilierul guvernatorului  Adrian Vasilescu, deputatul Mihai Voicu, Bogdan Ciuca, deputat PC.   




×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close