Antena 3 Emisiuni La ordinea zilei ACUZAŢII GRAVE. TRAFIC DE INFLUENŢĂ ÎN CSM?

ACUZAŢII GRAVE. TRAFIC DE INFLUENŢĂ ÎN CSM?

25 Feb 2013   •   04:05
ACUZAŢII GRAVE. TRAFIC DE INFLUENŢĂ ÎN CSM?

ANDREEA MUNTEANU

Mai puţin de două săptămâni până la reuniunea Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne la care se va rediscuta intrarea României în Schengen şi, la Bucureşti, plouă deja cu posibilele motive pentru care ni se va spune iar NU. În vreme ce premierul anunţa încă de săptămâna trecută că e posibil să nu intrăm din cauza crizei polit...ice din Bulgaria, preşedintele s-a apucat iar de trimis misive Guvernului în care-şi reia vechile obsesii . Trebuie numiţi şefi la Parchet şi la DNA - de parcă i-ar numi Guvernul, trebuie daţi afară din Guvern miniştrii penali - Ponta a spus deja că va renunţa la cine e găsit vinovat , trebuie daţi afară din Parlament toţi cei asupra cărora ANI are suspiciuni. Ce legătură au toate astea cu Schengen-ul e greu de spus, cel puţin atâta timp cât admiterea în acest spaţiu nu e condiţionată teoretic de Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Dar, pentru că tot am ajuns la capitolul justiţie, am aflat azi nişte informaţii extrem de interesante şi de grave. Dacă e aşa cum scrie Lumea justiţiei, doamna Oana Hăineală Schmidt, preşedintele CSM, poate fi acuzată de trafic de influenţă. Un şofer, angajat al CSM, a descoperit în telefonul mobil primit de la instituţie, mai multe sms-uri semnate de Hăineală trimise unui procuror. Bogdan Gabor deţinuse respectivul telefon de serviciu înaintea şoferului. Vă arătăm imediat cum dicta Hăineală, pe atunci vicepreşedinte al CSM, rezultatul votului în Consiliu. Mâine se anunţă o zi extrem de importantă, membrii Asociaţiei Magistraţilor spun că vor intra în grevă, nemulţumiţi că nu au nici acum un răspuns din partea CSM la cererile de revocare a Alinei Ghica şi a lui Vasilică Dănileţ.

Şi, în fine, un schimb de replici foarte dur a avut loc între europarlmentarul Laszlo Tokes şi premierul Ponta. Aflaţi La Ordinea Zilei despre ce e vorba. Au venit la noi Pavel Abraham , Codrin Stefanescu, Niels Schnecker, Codrin Stefanescu, Liviu Apostoiu, Cristina Pocora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close