Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Alegeri si referendum cu absenteism ridicat. Politica la analize

Alegeri si referendum cu absenteism ridicat. Politica la analize

Alegeri si referendum cu absenteism ridicat. Politica la analize
26 Noi 2007   •   15:21
Radu Tudor


Alegerile europarlamentare s-au incheiat. La fel si referendumul pentru uninominal. Pe fondul unui absenteism masiv, fiecare partid si-a maximizat sansele prin metode proprii. Printre lideri care au primit lectii usturatoare se afla Traian Basescu, cu esecul rasunator al referendumului si Corneliu Vadim Tudor, al carui partid nu a atins pragul parlamentar. Desi invingator, Partidul Democrat spera sa ia mai mult de 29 la suta si a intrat la analize. PSD a obtinut un scor de supravietuire pe podium, iar PNL, acuzat, blamat, dat pe mina DNA, a prins un nesperat 14 la suta. PLD este o confirmare cu 8 la suta. Gigi Becali s-a dovedit un balon de sapun, iar UDMR a ramas constant in preferintele electoratului maghiar, desi Laszlo Tokes i-a dat o lectie lui Marko Bela.

Cit de corecte au fost sondajele de opinie din ultimile 3-4 luni? Vor invata ceva partidele din absenteismul masiv? Avem vreo sansa de a vedea dorintele cetatenilor de rind pe agenda politicienilor? Ce se va intimpla cu acest guvern, chiar daca procentele ramin aceleasi in Parlament? Va intelege presedintele Basescu faptul ca razboiul infinit cu Tariceanu duce la prabusirea increderii populatiei in politica? Ce sanse are Mihai Razvan Ungureanu sa ajunga seful spionilor romani?

Discutam la Prima editie cu Liviu Dragnea, seful campaniei PSD, vicepresedinte al partidului si ministrul liberal Mihai Voicu. In partea a doua, dezbaterile continua cu fostul consilier prezidential Claudiu Saftoiu, azi consultant politic si Razvan Mitroi, senior editor la Antena 3.

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close