Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Am ales. Cine guvernează?

Am ales. Cine guvernează?

Am ales. Cine guvernează?
01 Dec 2008   •   15:57
Radu TUDOR
1 Decembrie 2008. 90 de ani de la Marea Unire. 24 de ore după alegerile parlamentare. De aseară de la ora 21.00, surprizele se țin lanț. Câștigă PSD-PC, revine PDL, apoi PSD-PC reintră în pole position. PNL și UDMR și-au marcat profitul și așteaptă oferte. Stânga are un scor bun, dar insuficient pentru a face guvernul fără consultări dure și o alianța cu un alt partid. Dupa ce s-au înjurat patru ani în văzul lumii, acum democrații și liberalii se văd din nou îndrăgostiți politic, din interes. Avem o scenă politică foarte echilibrată, în care cele mai importante jocuri le face, culmea, partidul de pe locul trei. Care în loc să-și lingă rănile înfrângerii, își face calcule privind profiturile pentru următorii patru ani.
Știm că PSD-PC a câștigat cu doar câteva sutimi. Câte locuri va avea în Parlament? Cum va influența redistribuirea în sistem uninominal a mandatelor din Parlament? A ajuns Basescu la mâna lui Tăriceanu? Sau premierul va continua colaborarea politică deja existentă în ultimile 18 luni cu PSD?
Multe întrebări, puține răspunsuri sigure. Încercăm o clarificare a variantelor de lucru La Ordinea Zilei împreună cu Mirel Palada, director executiv CCSB și Răzvan Mitroi, senior editor Antena 3. În partea a doua a emisiunii, ni se alătură ministrul Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu , Bogdan Ciucă, din partea PSD-PC și Costică Canacheu din partea PD-L.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close