Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BASESCU, CEL DINTAI DOCTOR AL NATIEI

BASESCU, CEL DINTAI DOCTOR AL NATIEI

BASESCU, CEL DINTAI DOCTOR AL NATIEI
10 Ian 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU  

Ministerul Sănătăţii n-are de ce să existe. La Ordinea Zilei cerem azi desfiinţarea acestei instituţii care demonstrează în ultimele zile că mănâncă bani de la buget degeaba pentru că oricum nu are niciun cuvânt de spus în domeniul de care , teoretic, ar trebui să se ocupe. Atribuţiile Ministerului Sănătăţii le exercită preşedintele Traian Băsescu, de profesie marinar, pe care îl numim, de azi, întâiul medic al naţiei. Îi vom adresa imediat întrebările pe care nu i le-a pus nimeni ieri, timp de o oră şi ceva, cât şi-a dat doctoratul în privatizarea sănătăţii la televizor.
    Afirmăm că actualul proiect de lege a sănătăţii trimite bolnavii de cancer, diabet şi  SIDA fie la furat, fie la cimitir. Că pensionarii, cei mai mulţi dintre ei, vor rămâne în voia sorţii pentru că pachetul de bază va fi compensat doat pentru cei cu pensii mai mici de 740 de lei. Ca şi cum cei cu pensii de 750 de lei ar fi bogaţi. Îl acuzăm pe preşedinte că minte atunci când spune că pachetul de bază este la fel de cuprinzător ca acum. Nu este. Ar avea, ce-i drept, timp să devină dacă dezbaterea publică a legii nu ar fi doar o vorbă în vânt şi ar tine cineva cont de ea.  Mai afirmăm că sistemul medicinei de urgenţă care, de câţiva ani chiar funcţionează, riscă să fie dat total peste cap de legea promovată de Cotroceni. Şefului SMURD, Raed Arafat, i se poate reproşa, să zicem, lipsa de transparenţă referitoare la achiziţiile făcute în ani, dar nu şi calitatea de profesionist ireproşabil şi nici meritul de a fi pus pe picioare un sistem de excepţie. Arafat a demisionat acum câteva ore din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii la sugestia agresivă a preşedintelui. Un fel de nou Arafat este acum Tudor Ciuhodaru, fostul şef al UPU Iaşi, deputatul zburător. Simpaticul şi vorbăreţul domn Ciuhodaru a zburat dintr-un partid în altul până a ajuns la UNPR şi a prins, iată, un post de consilier onorific în Ministerul Sănătăţii. Despre Ciuhodaru, Arafat spune că a distrus medicina de urgenţă la Iaşi. Să fie vorba despre o simplă invidie profesională?

 Rămâneţi la Ordinea Zilei pentru o ediţie, spunem noi, extrem de interesantă şi plină de informaţii. Vor fi alături de noi Bogdan JANSEN- medic, fost director al spitalului Caritas, desfiin'at anul trecut, , Adrian Ursu, Nicolae Banicioiu-medic, deputat PSD, Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Pacientilor, Cezar Irimia - presedintele Asociatiei Bolnavilor de Cancer, Mircea Cinteza, presedintele Colegiului Medicilor, fost ministru al Sanatatii, fost senator PDL..
  Prima întrebare pentru invitaţi şi pentru dumneavoastră, telespectatorii noştri: Aţi văzut ministru mai umil decât Ladislau Ritli? A doua întrebare: ştiţi cumva cine e Ladislau Ritli?

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close