Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BĂSESCU REÎMPARTE ŢARA

BĂSESCU REÎMPARTE ŢARA

BĂSESCU REÎMPARTE ŢARA
07 Iun 2011   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Traian Basescu este cel mai prost platit presedinte din Uniunea Europeana. Câştigă 1800 de euro pe lună adică de vreo 11 ori mai puţin decât preşedintele Austriei, care are cel mai mare salariu. Până şi bulgarul Pârvanov câştigă cu 500 de euro mai mult decât Băsescu. Totuşi, "al nostru" se descurcă - familia sa are case în zone bune, maşini luxoase, haine luxoase. Că şi-a făcut averea pe vremea când bătea mările, am înţeles. Cum face, totuşi, să supravieţuiască la nivel inalt de 21 de ani din cei o sută de mii de lei vechi pe care-i avea la revoluţie şi dintr-o fabrică de îngheţată falimentară? Poate le spune şi poliţiştilor care au intrat azi în greva foamei cum se poate trăi în lux dintr-un salariu mic? Poate l-o întreba şi Sorin Blejnar despre asta după ce termină de controlat ziariştii.

Cum ştie că Blejnar nu-l va deranja prea curând, preşedintele s-a apucat să reîmpartă ţara. I-a căşunat dintr-o dată ca, până la sfârşitul lunii, România să nu mai fie împărţită în judeţe ci în 8 regiuni mamut. Că din cauza asta n-am fi luat noi până acum bani mulţi de la UE. Nu din cauză de incompetenţă la vârf şi nici din cauză că banii europeni sunt neinteresanţi atâta timp cât nu produc şpagă. Ne aşteptăm aşadar la un haos de nedescris în perioada imediat următoare.
 
La Parlamentul European au început, după amiază, dezbaterile pe tema aderării României şi Bulgariei la Schengen. Votul se va da mâine, dar, potrivit unui articol din Financial Times, şansele sunt foarte mici ca aderarea să aibă loc mai devreme de câţiva ani. Ştirea vine în contextul în care ambasadorul Olandei spunea deunăzi că România nu este stat de drept. Au venit la Ordinea Zilei Bogdan Ciuca, deputat PC, Ionel Blanculescu, Cristian Petrescu, deputat PDL, Mihai Voicu, deputat PNL.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close