Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Bătălia pentru majoritate

Bătălia pentru majoritate

Bătălia pentru majoritate
25 Noi 2008   •   17:04
Radu TUDOR

Ultima săptămână de campanie electorală aduce și cele mai importante ieșiri la rampă. Traian Băsescu face vizite de lucru și dă indicații la televizor, Ion Iliescu iese din Parlament printr-un discurs critic. PSD e confirmat pe primul loc în sondaje, dar o majoritate e posibilă doar prin alianțe. Oarecum împotriva discursurilor din PDL, președintele Băsescu nu exclude o mare alianță dreapta-stânga, pe model german, pentru viitorul guvern. "Orice variantă care e peste 50%, din punctul meu de vedere este în regulă", a declarat șeful statului. Dar afirmă clar ca nu vrea premier de stânga.
Dan Voiculescu dă ca sigură o majoritate zdrobitoare PSD-PC-PNL-UDMR, care sa dea un guvern stabil pentru următorii patru ani. Ca să aflăm ce soluție politică va prevala, mai avem de așteptat doar 5 zile. Bătălia pentru majoritate e dură și pare că s-a declanșat deja.
Pe acest fond politic tensionat, efectele crizei economice apar foarte clar. Guvernul nu mai strânge bani suficienți la fondul de pensii și apelează la bugetul de stat. Președintele face afirmații extrem de grave, stârnind panică prin declarația potrivit căreia fondul de pensii a intrat în colaps.
Ce soluții există, atunci când sunt premisele unei crize combinate, politice și economice?
La Ordinea Zilei discutăm cu Sulfina Barbu, candidat PD-L, profesor doctor Irinel Popescu, candidat PSD-PC, liderul liberal Crin Antonescu, candidat în București, Mădălin Voicu, și el candidat PSD-PC.

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close