Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BOC SI POLITICA ESECULUI

BOC SI POLITICA ESECULUI

BOC SI POLITICA ESECULUI
06 Oct 2011   •   04:05

ADANA GRECU

România are cea mai rea situaţie din lume pentru că se mişcă în altă direcţie decât restul tarilor est europene. A spus-o cistigatorul de anul acesta al  premiului Nobel pentru literatura, suedezul Tomas Tranströmer, cel mai cunoscut poet scandinav in viata. 
 Transtromer spunea asta despre noi prin 1990.  Cum stau lucrurile 20 de ani mai tirziu.
 Dupa 20 de ani, medicii il implora pe Boc sa deblocheze posturile din sistemul sanitar. E o situatie exceptionala in sanatate.  Aproape 2000 de medici si-au depus actele sa plece in strainatate, iar angajari nu se pot face.  Sint  la Ordinea zilei prof Vasile Astarastoe, presedintele Colegiului Medicilor, cel care i-a scris disperat primului ministru, dar si medicul roman Vlad Schlezak, de 5 ani la Londra, in direct cu noi din capitala Marii Britanii.
 Dupa 20 de ani , aflam odata cu plecarea Nokia, cit de prost negociaza guvernul soarta romanilor cu investitorii care vin in tara.  Si cit de repede cedeaza atunci cind trebuie sa lupte pentru protejarea lor.   Vorbim despre asta.

 Ramineti cu noi sa vedeti cum incearca sa ne fure vecinii nostri unguri la referendum si ce  scrie in ziarul care promioveaza  Tinutul Secuiesc, la Bruxelles.


 Lucia Varga, deputat PNL, Ilie Serbanescu, Adrian Marsanu, analist economic,  Dan Petre, analist de politica externa si Catalin Ivan, lider europarlamentari PSD.

 

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close