Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BOC V - PROSTIE SAU INTERESE?

BOC V - PROSTIE SAU INTERESE?

BOC V - PROSTIE SAU INTERESE?
25 Ian 2011   •   18:50

ANDREEA MUNTEANU, DANA GRECU

Trebuia guvernul sa recalculeze pensiile? Nu chiar, spune Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI. Mai pe româneşte, tăierile, aspru resimţite de oameni, vor fi, de fapt, frecţie la picior de lemn pentru bugetul României. Şi mai pe româneşte, e foarte posibil ca pensionarii să fi fost sacrificaţi absolut degeaba în toată această perioadă şi în lunile care vor veni. Tot haosul, toată agitaţia vor aduce la bugetul de stat o sumă infimă, incomparabilă cu pierderile pe care România le suportă, de exemplu, după plecarea unor investitori foarte importanţi. Asta pentru că zilele trecute tocmai s-au retras din proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavodă nume precum GDF Suez şi RWE, companii cu cifre de afaceri uriaşe. O sumă infimă în comparaţie cu banii scoşi anual din ţară înspre paradisurile fiscale - vorbim de peste 3 mld de euro anual.
     Ce face guvernul la ora aceasta? Coace o noua hotarire ca sa ...taie in continuare din pensiile militare si fura cu CAS-ul de 5, 5 din 2 milioane de pensii civile. Vorbim despre asta, in contextul in care Romania a ajus la fundul sacului, la propriu, guvernul este izolat iar sindicalistii ameninta cu greva generala. Azi, peste 10 mii de salariati de la Dacia au iesit in stada, revoltati de politica guvernului. Au cerut demisia  guvernului, demisia presedintelui. Au enervat-o, probabil, din nou pe Elena Udrea care a postat  azi pe blogul sau un comentariu din care reiese ca romanii duc o ofensiva politico mediatica impotriva institutiilor statului de drept. Ca, de fapt, opozitia manipuleaza revoltatii sa dea o lovitura de stat.  
 Concidenta sau nu, chiar azi, Curtea Constitutionala a spus ca noua formula a CSM este...nepotrivita.  Asa s-a plins PDL, suparat ca nu-si poate pune oamenii sai in fotoliile justitiei. Deci care pe care!  Astăzi vă întrebăm de ce nu ia guvernul Boc V masuri care să stimuleze real economia şi să aducă bani sănătoşi - din prostie sau din interese? Şi vă mai intrebăm: ce merită puterea, aplauze sau huiduieli? 
Facem Ordinea zilei cu Alina Gorghiu, deputat PNL, Dan Sova,senator PSD, Ionel Blanculescu, consultant financiar, Maria Grapini, vicepresedinte PC, Eugen Nicolicea, deputat, vicepreşedinte UNPR.  De la Mioveni- Agres , intram in direct cu viceliderul Sindicatului Auto Dacia, Ion Iordache.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close