Antena 3 Emisiuni La ordinea zilei CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, PROSTUL DE GRIJA ALTUIA...

CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, PROSTUL DE GRIJA ALTUIA...

23 Feb 2012   •   04:05
CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, PROSTUL DE GRIJA ALTUIA...

ANDREEA MUNTEANU

Zilele astea am constatat, cu tristeţe, că suntem la mâna unor amatori. Nu că n-am fi avut nenumărate ocazii să observăm asta şi până acum, doar că, de data asta, amatorismul e de-a dreptul criminal. Să nu ai un plan B pentru situaţia în care o ţară întreagă rămâne fără morfină, să dai din umeri a pagubă acuzând producătorii de medicamente că te şantajează înseamnă că te-ai descalificat ca stat. Iar să afli de la televizor, tu, ca membru al coaliţiei la putere, că oamenii mor cu zile pentru că nu au morfină e ... greu de acceptat. Sistemul de sănătate e, probabil, cea mai mare catastrofă care i se întâmplă României şi cel mai mare furt din buzunarele noastre ale tuturor. Bine, totuşi, că, presaţi de televiziuni şi de apropierea alegerilor, guvernanţii au inceput să mişte buimaci - au scos 750 000 din fondul de rezervă pentru morfină şi au decis înfiinţarea unei rezerve naţionale de medicamente pentru situaţii de urgenţă. Nu e de ajuns, e un început palid, dar asta ne dă convingerea că, dacă noi, oamenii cărora le aparţine România, am reacţiona de fiecare dată şi i-am presa să nu-şi bată joc de noi, sistemul s-ar putea schimba. Sunt semne că se poate.
 Că se poate rezolva ceva dacă-i trezesti, ne-a demonstrat şi reacţia ministrului de Interne Berca. Ieri, timp de o oră, am titrat că ONU anunţă inundaţii grave în următoarea perioadă şi un hidrolog le-a explicat oamenilor din zonele îngropate în zăpadă că ar trebui să-şi pregătească foliile şi sacii de nisip ca să se apere de apă. Azi, ministrul de Interne le-a cerut primarilor să se aprovizioneze cu saci de nisip, asta după ce zile întregi a susţinut că nu există risc de inundaţii.
E timpul să nu mai fim spectatorii vieţilor noastre. Întrebăm azi la Ordinea Zilei: pentru morţi cine îşi cere scuze? Asta pentru că mai sunt ipocriţi în presă care nu mai pot de grija limbajului moderatorilor de televiziune şi ignoră fondul problemei.  Le reamintim o zicere perfect valabilă de sute de ani :Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia.

Rămâneţi cu noi, urmează o emisiune foarte interesantă. Pun informatiile in Ordine Georgica Severin, senator PSD, Dan Mihalache, PNL, Ilie Serbanescu, Cezar Irimia, Marius Nistor, presedinte Federatia Spiru Haret..
<

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close