Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, PROSTUL DE GRIJA ALTUIA...

CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, PROSTUL DE GRIJA ALTUIA...

CAINELE MOARE DE DRUM LUNG, PROSTUL DE GRIJA ALTUIA...
23 Feb 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Zilele astea am constatat, cu tristeţe, că suntem la mâna unor amatori. Nu că n-am fi avut nenumărate ocazii să observăm asta şi până acum, doar că, de data asta, amatorismul e de-a dreptul criminal. Să nu ai un plan B pentru situaţia în care o ţară întreagă rămâne fără morfină, să dai din umeri a pagubă acuzând producătorii de medicamente că te şantajează înseamnă că te-ai descalificat ca stat. Iar să afli de la televizor, tu, ca membru al coaliţiei la putere, că oamenii mor cu zile pentru că nu au morfină e ... greu de acceptat. Sistemul de sănătate e, probabil, cea mai mare catastrofă care i se întâmplă României şi cel mai mare furt din buzunarele noastre ale tuturor. Bine, totuşi, că, presaţi de televiziuni şi de apropierea alegerilor, guvernanţii au inceput să mişte buimaci - au scos 750 000 din fondul de rezervă pentru morfină şi au decis înfiinţarea unei rezerve naţionale de medicamente pentru situaţii de urgenţă. Nu e de ajuns, e un început palid, dar asta ne dă convingerea că, dacă noi, oamenii cărora le aparţine România, am reacţiona de fiecare dată şi i-am presa să nu-şi bată joc de noi, sistemul s-ar putea schimba. Sunt semne că se poate.
 Că se poate rezolva ceva dacă-i trezesti, ne-a demonstrat şi reacţia ministrului de Interne Berca. Ieri, timp de o oră, am titrat că ONU anunţă inundaţii grave în următoarea perioadă şi un hidrolog le-a explicat oamenilor din zonele îngropate în zăpadă că ar trebui să-şi pregătească foliile şi sacii de nisip ca să se apere de apă. Azi, ministrul de Interne le-a cerut primarilor să se aprovizioneze cu saci de nisip, asta după ce zile întregi a susţinut că nu există risc de inundaţii.
E timpul să nu mai fim spectatorii vieţilor noastre. Întrebăm azi la Ordinea Zilei: pentru morţi cine îşi cere scuze? Asta pentru că mai sunt ipocriţi în presă care nu mai pot de grija limbajului moderatorilor de televiziune şi ignoră fondul problemei.  Le reamintim o zicere perfect valabilă de sute de ani :Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia.

Rămâneţi cu noi, urmează o emisiune foarte interesantă. Pun informatiile in Ordine Georgica Severin, senator PSD, Dan Mihalache, PNL, Ilie Serbanescu, Cezar Irimia, Marius Nistor, presedinte Federatia Spiru Haret..
<

 

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close