Cine cu cine?

Cine cu cine?
03 Sep 2008   •   15:55
Radu TUDOR
Deși nedeclarată în mod oficial, campania electorală a început la 1 Septembrie. PSD și PC s-au grupat pe stânga, PD-L a început o colaborare cu PNG la Capitală și cu PRM în Parlament, PNL ar vrea o alianță cu țărăniștii, dar nu știe încă ce grupare va învinge la PNȚCD. Se discută despre modificarea Constituției. Nu știm nici listele complete ale partidelor pentru colegiile uninominale. Pe ultima sută se mai fac retușuri importante, în culise. Avem deja trei virtuali prim miniștri. Dar cel mai important aspect este acela al viitoarei majorități parlamentare. Cine va reuși să adune suficiente voturi pentru a susține viitorul Guvern? Ce alianță politică îl va putea pune pe președintele Băsescu în fața faptului împlinit, pentru ca acesta să nu poată refuza echipa și numele viitorului premier?
Importante pentru urmatoarele trei luni, până la 1 Decembrie, vor fi și jocurile din spatele ușilor închise, făcute de principalii artizani ai politicii de moment: Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană. Cine cu cine mai tratează la ceas de seară? Câte canale se vor deschide pentru colaborări ce acum par imposibile?
La Ordinea Zilei, discutăm toate aceste subiecte împreună cu deputatul PSD Alin Teodorescu și deputatul PNL Relu Fenechiu.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close