Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CINE PE CINE SUSPENDĂ?

CINE PE CINE SUSPENDĂ?

CINE PE CINE SUSPENDĂ?
28 Iun 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Cine pe cine suspendă până la urmă? Dacă USL mai amână mult declanşarea suspendării preşedintelui , s-ar putea trezi cu premierul suspendat şi cu dosar penal. Cel puţin aşa sună informaţiile aruncate pe piaţă imediat după ce Ponta s-a grăbit să prindă avionul de Bruxelles, iar Băsescu s-a grăbit să-l piardă. De dragul ţării, de frica suspendării, ca să-l... prindă pe Ponta pe picior greşit, rămâne de văzut care i-a fost cu adevărat motivul.

Oficial, Băsescu a declarat că nu va depune plângere penală împotriva lui Ponta care i-a furat, spune el, atribuţiile, reprezintă ilegitim România la Consiliul European şi nici nu înţelege ordinea de zi de acolo. Neoficial, au apărut deja opt plângeri penale împotriva lui Ponta. Mai puţin vehement decât ieri, primul ministru a declarat că îl aştepta pe preşedinte la Bruxelles şi se miră că n-a venit să decidă la faţa locului care dintre ei îşi pune în piept ecusonul. Pe de altă parte, DeceNews publică, pe surse, că suspendarea preşedintelui ar putea fi votată pe 3 sau 4 iulie. Care vor fi motivele de suspendare? Care vor fi urmările?

Discutăm la Ordinea Zilei cu Ioan Mircea Paşcu- europarlamentar PSD, Ilie Şerbănescu-analist şi consultant financiar, Eduard Helvig - ministrul dezvoltării şi turismului din partea PNL şi Dan Petre - secretar de stat în Ministerul de Externe, minister acuzat de preşedinte că i-ar fi blocat accesul la Consiliul European.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close