Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Cum e mai rău: guvernare cu tensiuni politice și criza economică

Cum e mai rău: guvernare cu tensiuni politice și criza economică

Cum e mai rău: guvernare cu tensiuni politice și criza economică
11 Mai 2009   •   16:13
Radu TUDOR


Coalitia de guvernare PSD-PDL functioneaza dupa principiul : ne pupam cind ne vedem, criticam in lipsa. Marcate de competitia inevitabila de la virf pentru prezidentiale intre Basescu si Geoana, cele doua partide incep sa dea semnalul unor tensiuni. Fie in legatura cu politica guvernamentala (vezi impozitul minim), fie pe teme politice din cele mai diverse. Informatii neconfirmate despre schimbarea unor ministrii fac deliciul colectionarilor de bombe fasaite.

Criza, europarlamentarele si deciziile guvernului Boc condus de Basescu sunt, asa cum lesne se vede, sub zodia prezidentialelor. Sondaj dupa sondaj, toate arata o scadere a lui Traian Basescu, o lupta bara la bara intre PSD si PDL si un candidat liberal cu sanse certe de turul doi.

Ce se va intimpla in campania de europarlamentare? Va fi partidul lui Traian Basescu din nou in postura de cearta iremediabila cu partenerii de guvernare? Se repeta scenariul cu liberalii din 2007? Cu ce costuri? Unde este interesul cetateanului lovit de criza, in toata aceasta poveste politica?

La ordinea zilei, dezbatem cu Sorin Rosca Stanescu, director fondator ZIUA, Bogdan Olteanu, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Mircea Toader, lider grup deputați PD-L și, de la Camera Deputaților, Victor Ponta, ministru pentru relația cu Parlamentul - PSD .

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close