Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CUM TRECEM PESTE O NOUA CRIZA CU BOC?

CUM TRECEM PESTE O NOUA CRIZA CU BOC?

CUM TRECEM PESTE O NOUA CRIZA CU BOC?
22 Mar 2011   •   18:40

ANDREEA MUNTEANU
Ne paşte o nouă criză mondială, spun specialiştii care analizează efectele evenimentelor iesite din comun care se succed în ultimele zile. Cutremurul devastator din Japonia, catastrofa nucleară de la Fukushima, războiul în desfăşurare în Libia care a crescut şi mai mult decât era deja preţul barilului de petrol ar putea declanşa o criză cu efecte mult mai grave decât ale celei după care lumea civilizată abia începea să-şi revină. La noi, departe în sinea lui de bombe şi radiaţii, Emil Boc vedea ieri primăvara economică. O declaraţie cel puţin neinspirată în contextul actual, care ne face să ne întrebăm din nou: Omul ăsta pe ce lume o trăi? Şi ne mai întrebăm: cum am trece peste o nouă criză cu Boc? Premierul care, într-o lume în mişcare, se ocupă alături de cabinetul său de golănii cu bilete şi chirii. Le-a spus românilor care doreau să se reîntoarcă din Japonia că îi ajută cu o cursă specială şi le subvenţionează jumătate din preţul biletelor. Aşa că le-a cerut o mie de euro pe bilet în condiţiile în care preţul întreg al unui bilet Tokyo Bucureşti este, la o cursă de linie, între 850 şi 1000 de euro. Se poate verifica pe orice site de ticketing, doar Baconschi, ministrul de externe n-a fost în stare s-o facă. Altfel, ne imaginăm că n-ar fi avut tupeul să afirme ieri că un bilet din Japonia costă între 2000 si 4000 de euro. Asa cum a avut Boc tupeul să afirme post factum că "nu se face caritate pe bani publici", continuând să susţină că biletele au fost totusi subvenţionate. Pe lângă golănia cu biletele, o bătaie de joc pe seama dramelor şi temerilor unora, aflăm şi că Boc şi-a păstrat 400 000 de euro doar ca să plătească anul acesta chiriile funcţionarilor guvernamentali aduşi de la Cluj Napoca. Asta nu se numeşte cumva caritate pe bani public pentru interesul şi liniştea premierului care îi preferă pe clujeni bucureştenilor sau, să zicem, ieşenilor?

Cazul Severin frizează penibilul. Europarlamentarul nu vrea să demisioneze din Parlamentul European deşi toată lumea i-o cere. Spune că preferă să moară pe câmpul de luptă decât în patul personal.

Pun informatiile in Ordine, consultantul financiar Ionel Blanculescu, deputatul PDL Cristian Petrescu, deputatul PNL Teodor Atanasiu, presedintele executiv Spiru Haret, Marius Nistor, senatorul UNPR, Liviu Cimpanu.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close