Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Curtea a tras o palmă Guvernului

Curtea a tras o palmă Guvernului

Curtea a tras o palmă Guvernului
25 Iun 2010   •   17:47
Dana Grecu

Curtea Constitutionala le-a tras o plama dupa ceafa lui Boc si Basescu. E ilegal sa tai pensiile, au spus judecatorii. 5 din 9. Asadar, e clar. Guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege jumatate neconstitutionala. De 6 ore, puterea fierbe. Boc tipa dupa planul B ca sa faca rost de bani. Cere mariri de taxe si impozite. La ora aceasta , guvernul e in sedinta extraordinara. FMI a dat cel mult 15 ore guvernului sa gaseasca noi solutii ca sa primeasca transa. Urmarim declaratiile de la Victoria si le comentam la Ordinea zilei. Tot azi, Basescu l-a chemat de urgenta la Cotroceni pe guvernatorul BNR. Asa cum stim, politica economica se face, de fapt, la Presedintie.

Acolo, citeva sute de sindicalisti au darimat azi gardul , mai-mai sa intre peste Basescu, in Palat. Oamenii, adunati de Cartel Afla si Bns, au strigat ca masurile de austeritate ii vor aduce la sapa de lemn si ca guvernul se face vinovat de genocid. Cei mai multi dintre protestatari aflasera ca salariile bugetarilor vor fi pina la urma reduse cu 25 la suta. Asta i-a infuriat si mai tare. Confruntarea dintre revoltati si jandarmi s-a lasat cu victime care au ajuns la spital.
Tara arde si acolitii puterii o duc bine. Azi am aflat ca patronul circiumii unde nasul Mircea Basescu si finul Bercea Mondialul s-au cinstit la un botez cu cintec a fost uns, prin ordin de ministru, sef peste sanatoriul din Techirghiol. Omul n-are nicio legatura cu sanatatea. Se invirte insa in cercuri inalte. Acolo unde nu e rost de prostie. Apropo de asta, Mircea Basescu le-a spus colegilor de la Replica din Constanta ca Traian, adica presedintele, nu vrea să îngrădească libertatea de exprimare a presei, vrea să îngrădească prostia.

Punem informatiile in Ordine. Cu Petru Dandea vicepresedinte Cartel Alfa, Marin Iordache vicepresedinte Uniunea Nationala a pensionarilor, Florea Pirvu, vicepresedinte CNIMM, Alina Gorghiu,deputat PNL, Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC, Tinel Gheorghe, deputat PDL, Marius Pieleanu, sociolog.


×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close