Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Despre cum ne mint autoritățile

Despre cum ne mint autoritățile

Despre cum ne mint autoritățile
09 Feb 2010   •   17:02

Andreea Munteanu
Toni Tecuceanu nu a murit de gripă porcină. Fratele său a primit, în sfârșit, dosarul medical de la Spitalul Balș care confirmă că decesul actorului a fost cauzat de bacteria acinetobacter, un germen întalnit în aparatele de ventilație de la Terapie Intensivă. Reamintim, moartea lui Tecuceanu a stârnit o adevărată isterie a vaccinărilor în București, întreținută de autorități. Discutăm subiectul la Ordinea Zilei.
În țara sufocată de nămeți, avem un ministru al Transporturilor care dă din umeri a neputință și ne avertizează că l-a costat prea mult deszăpezirea ca să mai aibă cu ce să mai acopere gropile la primăvară. E aceeași țară în care Guvernul dă, la propriu, cu piciorul banilor de la Uniunea Europeană. Aflăm că, în 3 ani de zile, România a folosit doar 10% din banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană. E vorba de 600 de milioane de euro din 5,6 miliarde de euro alocați pentru perioada 2007-2009. Este greu de crezut, dar e adevărat, informația este oficială, se găsește într-un raport al Centrului Român de Politici Europene.
În aceeași țară în care banii europeni prisosesc, guvernanții vor să ridice vârsta de pensionare la 65 de ani în condițiile unei speranțe de viață printre cele mai scăzute din Europa. Argumentul cabinetului Boc - e o cerință a UE. Realitatea este însă cu totul alta - sunt țări ale Uniuni,Grecia, de exemplu, care abia acum se gândesc să crească vârsta de pensionare la 63 de ani, nicidecum la 65. Controverse multe pe tema legii pensiilor. Militarii se gândesc să dea guvernul în judecată, magistrații sunt și ei nemulțumiți. Mai aflăm azi, de pe agențiile de presă, că în țară a crescut numărul furturilor de alimente din magazine. Semn rău, am spune. La Ordinea zilei au venit Ecaterina Andronescu-PSD, Teodora Bertzi-PNL, Mircea Cinteză-PDL și Stelian Negrea de la Financiarul.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close