Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Discriminare si rasism - probleme grave ale presedintelui Romaniei

Discriminare si rasism - probleme grave ale presedintelui Romaniei

Discriminare si rasism - probleme grave ale presedintelui Romaniei
14 Sep 2007   •   13:49
Radu Tudor

Derapajele lui Traian Basescu se inmultesc. „Tiganca imputita”, „In sfarsit, vad si eu un armean bun” sunt doua exemple care ne arata un anumit tip de gandire a presedintelui Romaniei in legatura cu minoritatile. Acest fapt ar putea avea si consecinte serioase pe plan extern, daca pe plan intern nu vor fi sanctionate aceste derapaje cu recidiva ale sefului statului.
In consecinta, Comitetul Director al Uniunii Armenilor din România a decis să sesizeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în legătură cu declarațiile președintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, care constituie „o gravă ofensă” la adresa acestei comunități.
Președintele Traian Băsescu a declarat ieri că CNCD ar trebui să se sesiseze și în cazul bancurilor cu olteni, moldoveni, ardeleni, referindu-se la faptul că se află din nou în atenția instituției pentru afirmațiile referitoare la armeni.
Are seful statului roman o problema cu minoritatile? Dincolo de limbaj, ne putem gindi si la o mentalitate discriminatorie ? Ce crede Traian Basescu despre tigani, armeni si alte minoritati? Ce masuri trebuie luate impotriva acelora care dau dovada de rasism prin atitudinea lor?

×
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close