Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Disperarea pentru funcția nr. 2

Disperarea pentru funcția nr. 2

Disperarea pentru funcția nr. 2
10 Mar 2010   •   18:38
Andreea Munteanu

Război politic pe viață și pe moarte, dimineață, la Senat. PD-L și independenții au încercat să impună pe ordinea de zi revocarea președintelui Senatului, Mircea Geoană. Au fost 5 ore de scandal pe proceduri în urma cărora Geoană a învins la mustață. A mai câștigat practic câteva zile în fruntea Senatului, scopul parlamentarilor puterii fiind acela de a -și trece propunerea prin plen într-un moment în care președinte de ședință va fi un reprezentant de-al lor și nu un om al PSD. Ori Geoană va sta lipit de prezidiu zi de zi, ori, la prima sa absență, cu Anca Boagiu, de exemplu, președinte de ședință, PSD va pierde șefia Senatului pentru că puterea are voturile majoritare.
Discutăm despre scandalul de la Senat, despre lupta crâncenă pentru O FUNCȚIE. E adevărat, vorbim despre a doua funcție în stat, iar miza e mare. Cel care o deține ajunge președinte interimar în cazul în care președintele ales devine ... indisponibil. Tot acest circ are loc în paralel cu mișcările de stradă anunțate de sindicate. Și pe fondul unor declarații, le-am spune arogante, ale primului ministru care s-a trezit iar să ne anunțe că o ducem mai bine decât pretind analiștii. Și că guvernul n-are cum să facă drumuri din cauza pensiilor nesimțite care se dau de 20 de ani încoace, nu de când e el premier. Trecând peste faptul că suma pensiilor și salariilor nesimțite este nesemnificativă în raport cu prețul unui kilometru de autostradă marca Boc Berceanu, nu putem să nu ne amintim promisiunile din campania electorală. Și atunci, ca și acum, premier era Emil Boc. Care nu se sfia să promită 800 de kilometri în acest mandat. Să nu fi știut atunci de "greaua moștenire" și să fi avut o revelație abia acum? Așteptăm cu interes noul program anticriză al guvernului. Trebuia să fie prezentat încă de ieri, n-am aflat nimic nici azi.
Vorbim despre toate la Ordinea Zilei. Au venit la noi Sulfina Barbu-deputat PDL, Cristian Adomniței-deputat PNL, Dan Șova-senator PSD+PC și domnul Lucian Bolcaș, fost vicepreședinte PRM, exclus ieri din partid. Ne va explica de ce l-a dat afară Corneliu Vadim Tudor și unde are de gând să-și continue cariera politică.

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close