DNA , LA VÂNĂTOARE DE POLITICIENI. BRUXELLES: ÎNTÂLNIRE VITALĂ PENTRU UE

22 Noi 2012   •   04:30
DNA , LA VÂNĂTOARE DE POLITICIENI. BRUXELLES: ÎNTÂLNIRE VITALĂ PENTRU UE
ANDREEA MUNTEANU

Vânătoarea de politicieni în campanie electorală continuă. Azi, DNA l-a ridicat pe deputatul PSD Ioan Stan, fost preşedinte al Comisiei de control SRI a Parlamentului, un personaj pe care Ion Iliescu îl descrie ca pe un "om corect şi un om chiar foarte grijuliu în legătură cu corectitudinea sa". Deputatul este acuzat de trafic de influenţă şi de luare de mită. El ar fi cerut unui om de afaceri 1 300 000 de lei pentru a-i intermedia un contract cu statul. Totuşi, astea sunt doar supoziţiile procurorilor pentru că, până acum, nu am auzit să ca deputatul să fi fost prins în vreun flagrant. Nici măcar de tipul celui invocat în cazul lui Alin Trăşculescu (PDL) care n-a fost găsit cu mâna pe bani sau cu banii în geantă, ci în compania unuia care luase banii. Tot azi, a dat cu subsemnatul la DNA şi Ovidiu Marian, senator PNL de Arad, până de curând în PDL. El a f...
ost audiat ca martor în dosarul unei rude acuzate de luare de mită.
Si tot azi, secţia de procurori a CSM a respins propunerile Monei Pivniceru pentru funcţia de procuror general. Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie au fost invalidaţi cu 5 voturi împotrivă şi doar unul pentru - cel al ministrului justiţiei - după nişte audieri dificile în timpul cărora, din păcate, nu au strălucit, dându-le astfel apă la moară Oanei Schmidt Hăineală şi lui Daniel Morar.

Cel mai important eveniment al zilei n-a avut loc încă. În două ore începe la Bruxelles aşteptatul Consiliu European unde se va decide soarta banilor noştri până în 2020. A fost un du-te vino înaintea şedinţei, şefii delegaţilor s-au întâlnit şi între ei , dar şi cu oficialii Consiliului şi Comisiei Europene, iar ultimele veşti de acolo nu sunt tocmai îmbucurătoare. Se pare că ultima propunere avansată de van Rompuy prevede o reducere şi mai mare a fondurilor faţă de cea avansată iniţial, de 80 de mld euro. Şi tot pe surse aflăm că Traian Băsescu i-ar fi cerut lui Rompuy să nu reducă fondurile pentru agricultură alocate României, nepronunţându-se însă asupra sumei totale. La Bruxelles se află şi premierul Ponta, la o întâlnire cu liderii socialişti, întâlnire de la care Francois Hollande, preşedintele Franţei, va pleca direct la şedinţa Consiliului European. Cei doi au avut o discuţie cu scurt timp în urmă. Vom sta de vorbă pentru ultimele detalii cu trimisul nostru special la Bruxelles, Andreea Ţopan. Invitaţii La Ordinea Zilei sunt Ilie Şerbănescu, Mugur Ciuvică, Bogdan Chirieac, Ştefan Nicolae, Lucian Avramescu.

x close