Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei EVENIMENT ISTORIC: PAPA DEMISIONEAZĂ

EVENIMENT ISTORIC: PAPA DEMISIONEAZĂ

EVENIMENT ISTORIC: PAPA DEMISIONEAZĂ
11 Feb 2013   •   04:05

DANA GRECU

Azi, la Ordinea zilei, un eveniment istoric. Papa Benedict, al 265-lea papă în istoria Bisericii Romano-Catolice, a anuntat ca demisioneaza in doua saptamini. Nu s-a mai intimplat asa ceva in ultimii 600 de ani. Suveranul Pontif a spus ca se retrage din cauza virstei si a sanatatii care nu-i mai permit sa conduca Biserica asa cum ar trebui. Sapt...amina aceasta, presedintele Basescu trebuia sa mearga la Vatican. Nu stim daca vizita va fi sau nu anulata. Stim ca institutia demisiei este valabila pentru unii. La noi, in Romania, nu se prea poarta. Vorbim despre asta. Este un subiect la Ordinea zilei.
In tara, premierul si presedintele se iubesc in pacturi si se jignesc la televizor, in fata romanilor si a lumii. Ei spun ca de dragul adevarului si a prosperitatii noastre. Ce vedem e ca e razboi pe scrisori de aderare la Schengen, pe banii de la Uniunea Europeana si pe numirea procurorului general. Va putea premierul sa domine un presedinte care flutura catuse in fiecare zi?
Azi, in Parlament, liberalii au prins curaj. Au spus nu statutului parlamentarului asa cum il dorea Basescu si au mai luat din puterea ANI.
Niels Schnecker, Bogdan Chireac, Corina Cretu, Teodor Atanasiu , Sorin Minea.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close