Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei FUGA DIN MINISTERE CU TOT CU DOSARE

FUGA DIN MINISTERE CU TOT CU DOSARE

FUGA DIN MINISTERE CU TOT CU DOSARE
03 Mai 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU 

Forfotă la Palatul Victoria. Sute de oameni sunt în febra mutării, strâng, împachetează şi îşi şterg urmele. Miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, consilieri pleacă în bloc şi, ce-i mai rău, nu pleacă doar cu pozele de familie ci, pare-se, cu documente importante. Printre cei care-şi fac bagajele sunt Sorin Blejnar şi Andreea Paul Vass. Duţă nu se dă încă dus, dar mai are ceva timp până săptămâna viitoare.

   Noul guvern încearcă să dea de urma banilor pe care Mihai Răzvan Ungureanu se jură că i-a lăsat pentru pensii şi salarii. Şi nu-i găseşte. Situaţia e mai rea decât credeam, spunea dimineaţă Ponta, promiţând însă că va scoate banii din pământ, din iarbă verde până la 1 iunie. Ba am lăsat bani, susţine ministrul demis al finanţelor, Bogdan Drăgoi. Dar nu în plic, am completa noi. Cu alte cuvinte, rămâne ca noul ministru al finanţelor, Florin Georgescu, să-i găsească. Până la sfârşitul emisiunii sperăm să ne dumirim unde. 

   Tot pe ultima sută de metri, e agitaţie mare şi în companiile energetice. Jurnalul Naţional scrie că , azi şi mâine, la Nuclearelectrica, Transelectrica, Hidroelectrica, dar şi Complexele de la Rovinari şi Turceni, se vor convoca în regim de urgenţă Consilii de Administraţie care să numească noi directori generali. Aceştia ar fi foarte greu de schimbat de către noul ministru al  economiei. Mai pe scurt, Pinalti, de exemplu, face orice să-şi menţină oamenii în conducerea Transelectrica şi să poată dirija liniştit afacerile cu energie chiar sub guvernul Ponta.
 Multe alte subiecte interesante mai avem azi, rămâneţi cu noi şi cu invitaţii La Ordinea Zilei : ANDREI MARGA, DAN NICA, ILIE SERBANESCU, SORIN ROSCA STANESCU.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close