Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Inalta tradare? - Radu TUDOR

Inalta tradare? - Radu TUDOR

Inalta tradare? - Radu TUDOR
18 Apr 2007   •   14:26

Liderul opozitiei Mircea Geoana a aruncat bomba cu o zi inaintea votului de suspendare a Presedintelui. Cu documente olografe, Geoana demonstreaza ca Traian Basescu a cerut de la SRI date compromitatoare despre judecatorii Curtii Constitutionale. Daca se va dovedi totul suta la suta adevarat, seful statului a facut politie politica. Pentru aceste fapte, Traian Basescu poate fi acuzat de inalta tradare. Suspendarea capata alte valente. Ne aflam in pragul iesirii din politica si din istorie a lui Traian Basescu, prin fapte de o gravitate fara precedent. La votul de maine, majoritatea parlamentarilor, cu exceptia PD si PLD, vor vota cu urmatorul articol in gind:


Constitutia Romaniei
ARTICOLUL 96: Punerea sub acuzare
(1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor, pot hotari punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei pentru inalta tradare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi initiata de majoritatea deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui Romaniei pentru a putea da explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.
(3) De la data punerii sub acuzare si pana la data demiterii Presedintele este suspendat de drept.
(4) Competenta de judecata apartine inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Presedintele este demis de drept la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Maestrul Ion Cristoiu anunta ieri la "Sinteza Zilei" ca joi se va juca drumul spre puscarie fie al lui Traian Basescu, fie al lui Calin Popescu Tariceanu. Dupa acuzatiile explozive ale lui Geoana de azi, ne este clar cine va avea de raspuns penal pentru faptele sale extrem de grave. Ceea ce a facut Traian Basescu este incompatibil cu democratia.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close