Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Indezirabili în cetatea eternă

Indezirabili în cetatea eternă

Indezirabili în cetatea eternă
02 Noi 2007   •   17:03
Radu TUDOR

Asupra comunitatii de romani din Italia s-a dezlantuit un val de atacuri si acuzatii, fara precedent. Cei circa un milion de conationali de-ai nostri aflati legal si ilegal in Italia au devenit inamici publici. O parte dintre ei vor fi expulzati. Dupa o istorie cu origini comune, prezentul relatiilor noastre ne ofera consecinta dezastruoasa a unui gest oribil savirsit de un roman. Din cauza lui, sufera acum toti, iar imaginea Romaniei e terfelita in ochii opiniei publice italiene. Ce se intimpla cu zecile de mii de cetateni romani, a caror etnie nu conteaza, care se afla ilegal in tari europene?
Cum poate fi stopat sirul infractiunilor grave savirsite de acestia, cu efecte politice, consulare si de imagine atit de nefaste? Ce responsabilitate au in acest sens autoritatile romane, dar si liderii minoritatilor tiganesti din Romania? Se pot ei implica mai mult pentru stoparea migratiei ilegale si a fenomenului infractional?

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close