Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei INDICAŢIILE PREŢIOASE ALE PREŞEDINTELUI CURŢII

INDICAŢIILE PREŢIOASE ALE PREŞEDINTELUI CURŢII

INDICAŢIILE PREŢIOASE ALE PREŞEDINTELUI CURŢII
12 Mar 2013   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Indicaţii preţioase de la Traian Băsescu, azi, într-un Parlament semigol. Preşedintele le-a spus senatorilor şi deputaţilor de la PDL şi PSD ce şi cum să facă pentru intrarea României în Schengen - Ponta să dea afară miniştrii penali, adică pe Fenechiu, parlamentarii să-şi facă un cod de conduită pe placul ANI, Pivniceru, CSM şi el... însuşi să desemneze cât mai repede şeful Parchetului şi şeful DNA, iar Nicolăescu să introducă asigurările private în sănătate. Băsescu a fost primit cu huiduieli în Parlament, iar, în deschiderea şedinţei, Ioan Ghişe şi-a prezentat, din nou, propunerea legislativă potrivit căreia preşedintele e ilegal în funcţie pentru că poporul a decis demiterea sa în vară. Valeriu Zgonea nu a aprobat însă trecerea propunerii legislative pe ordinea de zi, motivând că există deja o hotărâre a Birourilor Permanente în acest sens.

Mârâieli, din nou, între liderii USL -Ilie Sârbu i-a transmis lui Crin Antonescu să discute în coaliţie ce pedelişti mai are de gând să primească în PNL. Crin Antonescu i-a răspuns să-şi vadă de treabă.

Şi, ştirea deocamdată neconfirmată a zilei: Mona Pivniceru s-ar putea reîntoarce în magistratură. Sătulă de încercările nereuşite de a schimba conducerea DNA şi a Parchetului, ministrul Justiţiei ar intenţiona să candideze pentru un post la Curtea Constituţională. În câteva luni, Aspazia Cojocaru, Ion Predescu şi Acsinte Gaşpar îşi încheie mandatele. Punem în oglindă această ştire cu protestul care are loc de două zile în faţa Parchetului, unde mai mulţi nedreptăţiţi de justiţie cer demisia lui Daniel Morar, magistratul perfect după cum îl caracterizează preşedintele, care îl vede candidatul veşnic la şefia procurorilor.
OANA STĂNCIULESCU, CORNELIU DOBRITOIU, CODRIN ŞTEFĂNESCU, ADRIAN URSU

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close