Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei INSTANTA: BASESCU A FOST VIOLENT

INSTANTA: BASESCU A FOST VIOLENT

INSTANTA: BASESCU A FOST VIOLENT
30 Noi 2011   •   03:30

ANDREEA MUNTEANU

Traian Băsescu a comis un act de violenţă împotriva unui copil în timpul celebrului miting de la Ploieşti, recunoaşte instanţa în motivarea deciziei procesului în care preşedintele îl acuza pe Dinu Patriciu că i-a ştirbit imaginea. Cu toate astea, Dinu Patriciu este vinovat că ar fi stricat imaginea candidatului Băsescu în prag de alegeri. Judecătorii precizează că nu pot lua măsuri împotriva lui Băsescu întrucât obiectul procesului nu a fost agresiunea comisă de acesta. Este prima instanţă care recunoaşte că avem un preşedinte violent, rămâne de văzut dacă va exista şi un proces pe acest subiect şi dacă va exista o condamnare.

Pe 1 ianuarie  intră în vigoare coplata. Asta inseamna că, dintr-un singur foc, marea majoritate a asiguratilor mai trebuie sa scoată din buzunar 600 de lei anual ca să poată intra în spital. Asta până când va apărea noua lege a sănătăţii menită să reformeze a -n-a oară un sistem reformat de atâtea ori încât s-a prăbuşit peste noi Dar nu intr-atât încât să nu mai existe nimic de furat. Noua lege a sănătăţii privatizează spitalele, desfiinţează casele judeţene, pune asiguraţii la plată pentru orice analiză mai complicată, scoate din tratamentul bolnavilor de cancer şi diabet medicamente foarte importante. În Slovacia, aproape de noi, 2000 de medici şi-au dat demisiile în masă ieri, nemulţumiţi de salarii. O masură extremă de protest care a  determinat premierul să declare stare de urgenţă ca să-i poată trage la răspundere penală pe demisionari.
  Pun informatiile in Ordine Victor Alistar, presedinte Transparency, Vasile Barbu, Presedinte Asociatia pentrub protejarea drepturilor pacientilor, Cezar Irimia, Asociatia  Bolnavilor de Cancer. De la Timisoara, intram in direct cu medicul Nicolae Bacalbasa, fost sef al sectie de terapie intensiva a spitalului judetean Galati.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close