Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei JUMATATE DINTRE ROMANI NU STIU PE CINE SI DE CE VOTEAZA

JUMATATE DINTRE ROMANI NU STIU PE CINE SI DE CE VOTEAZA

JUMATATE DINTRE ROMANI NU STIU PE CINE SI DE CE VOTEAZA
04 Ian 2012   •   18:45

ANDREEA MUNTEANU

Mai mult de jumătate dintre români nu ştiu pe ce lume trăiesc sau, mai aplicat, în ce ţară trăiesc, de ce merg la vot, pe cine şi de ce votează. Asta dacă ar fi să luăm de bune cifrele unui sondaj al institutului IRES condus de sociologul Vasile Dâncu, un domn foarte respectabil, dar care a mai comis erori de multe procente în trecutul apropiat. De data asta, chiar ne-am bucura să fi greşit Dâncu pentru că, dacă a nimerit-o, ar rezulta că facem parte dintr-o naţiune pe care n-o interesează deloc soarta ei. Sau o interesează doar în măsura în care îşi identifică soarta şi aspiraţiile cu TARAF TV. Potrivit lui Dâncu, jumătate dintre români habar nu au cu ce se ocupă Antonescu, Boc sau Ponta. Credeţi că e posibil? Discutăm imediat.

Dacă aşa stau lucrurile, pentru foarte mulţi ar trebui să nu conteze că, în criză, austerizaţi, încolţiţi de UE, de euro, de datorii, de tăieri peste tăieri, cabinetul Boc ar cam da liber la salarii nesimţite dacă nu i-ar pune unii beţe-n roate. Vă amintiţi salariile acelea de 280 de milioane lei vechi lunar? Au fost plafonate la 48 de milioane acum ceva timp, dar anul ăsta Boc s-a făcut că uită de prelungirea plafonării. Veţi vedea imediat despre ce e vorba. Ce e drept, salariile acestea nu vor însemna nimic pe lângă cele pe care le vor încasa managerii privaţi de la stat atunci când va veni vremea lor. Şi va veni curând pentru că aşa vrea FMI. Iar ce vrea FMI în România nu se discută, se execută.

Şi, dacă Dâncu are dreptate, pentru foarte mulţi ar trebui să nu conteze că, în numele crizei, Funeriu vrea să scape şi de manualele şcolare pentru că sunt prea scumpe. De pe ce vor învăţa copiii? De pe calculator sau de la televizor pentru că tehnica evoluează, spune el. Rupt de realitate cum e, nu ştie că în ţara asta, la sate, sunt copii care n-au pantofi în picioare să meargă kilometri întregi pe jos la şcoală. Darămite curent, cablu sau internet.
Au venit la noi Ioan  Mircea Pascu, europarlamentar PSD, Robert Veress, senior editor Jurnalul National, Lucian Avramescu si Andrei Marga PNL .

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close