Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Mama președintelui a murit. Suspendarea... suspendată. Boc trece peste Parlament

Mama președintelui a murit. Suspendarea... suspendată. Boc trece peste Parlament

Mama președintelui a murit. Suspendarea... suspendată. Boc trece peste Parlament
04 Oct 2010   •   17:45

Mama președintelui a murit, azi, în jurul prânzului în timp ce Traian Băsescu se afla la Bruxelles. Elena Băsescu, în vârstă de 81 de ani, era bolnavă de mai multă vreme. Anul trecut a fost internată la Institutul Oncologic Fundeni, iar în ultimele zile starea sa s-a agravat. De altfel, sâmbătă șeful statului a și vizitat-o la Constanța, în aceeași zi în care a și fost împărtășită de un preot.

Nefericitul eveniment a suspendat, pentru câteva zile, discuțiile despre suspendarea lui Traian Băsescu, discuții care au fost capul de afiș în tot week-endul și azi dimineață. Liderii opoziției au transmis condoleanțe și au anunțat că vor îngropa securea războiului pentru câteva zile. Până și sindicatele au anunțat că vor folosi lozinci mai moderate la mitingul programat pentru mâine.

Până la miting, guvernul își face în continuare strategii despre cum să treacă peste Parlament legile pe care Parlamentul nu le adoptă așa cum vrea... Guvernul - e vorba de legea salarizării și legea educației. Vor intra în vigoare prin asumarea răspunderii, a declarat Boc, la fel ca și legea pensiilor dacă va fi respinsă de Curte. În concluzie, Puterea pare să invite Opoziția să depună moțiunea de cenzură și îi dă și o mulțime de argumente. PSD, PNL și PC n-au decât să pună textul pe hârtie și, mai important, să se ocupe de strângerea voturilor. Un vot a venit singur după ce PDL Galați l-a exclus pe deputatul Mihail Boldea, cel care spunea mai deunăzi că Boc nu mai are ce căuta în funcția de premier.

Boc și ai lui joacă piesa nepăsării și promit că totul va fi bine. În 2012, an electoral, salariile vor fi mărite, economia va dudui din nou și pe străzi vor curge lapte și miere. La Ordinea Zilei au venit Viorel Hrebenciuc-PSD, Ludovic Orban-PNL și Costică Canacheu-PDL.

Andreea Munteanu

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close