Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei MASCATII LOVESC DIN NOU

MASCATII LOVESC DIN NOU

MASCATII LOVESC DIN NOU
23 Mai 2011   •   18:45

ANDREEA MUNTEANU

După o perioadă de amorţeală, mascaţii au lovit din nou azi dimineaţă. Întâi l-au ridicat de la domiciliul său din Constanţa pe senatorul PDL, Mircea Banias, şi l-au adus la DNA Bucureşti. Apoi s-au înfiinţat acasă la secretarul general al Ministerului de Interne unde au percheziţionat fiecare colţ timp de mai bine de 7 ore. Au ridicat de acolo mai multe cutii de documente şi un calculator, dar şi pe proprietar. Laurenţiu Mironescu a fost urcat în maşină şi dus, la rându-i, la sediul central al DNA. De senatorul Banias aţi mai auzit acum câteva luni când era cercetat în dosarul Baaklini pentru o returnare de TVA de 60 de milioane euro. Între timp, a fost scos de sub urmărire penală, dar şi-a schimbat şi simpatiile politice. La Convenţia abia încheiată a PDL, a votat cu Blaga. Proastă idee, se pare. Cât despre Laurenţiu Mironescu, o vreme s-a spus c- ar fi fost năşit de Traian Băsescu, dar a negat informaţia după ce a fost numit secretar general al Ministerului de Interne. O numire cu cântec de altfel pentru că Mironescu a fost pus în această funcţie deşi fostul deţinător o câştigase în instanţă. A fost director al Consiliului de Administraţie al Administraţiei Porturilor Constanţa şi, în mandatul trecut, deputat PDL. Banias şi Mironescu sunt asociaţi într-o firmă de servicii portuare. Amândoi sunt acuzaţi

că ar fi pagubit statul cu un milion de euro. Cum anume? Făcând trafic de influenta ca să scutească de taxe tone de petrol, dar şi tone de chinezarii încărcate în mai multe nave cu destinaţia finală Portul Constanta. Banias neagă toate acuzaţiile şi afirmă că trece printr-un calvar. Mironescu nu a avut ocazia să spună încă nimic pentru că e în compania procurorilor din zori şi e posibil să primească şi mandat de reţinere. Fostul său şef, Igaş, arăta stupefiat după aflarea veştii. "Aveam informaţii bune şi o părere bună despre el". Păi cum poate ajunge pe un asemenea post un om despre care se strânf informaţii pentru un dosar penal şi care este interceptat de luni de zile cel puţin? Şi ce e la Ministerul de Interne, un soi de cuib al şpăgilor? De ce apare filmul cu mascaţi exact după ce se anunţase că mai mulţi parlamentari ai PDL vor să treacă în opoziţie? E intimidare, e reglare de conturi sau e doar justiţie?

Mihai Voicu, deputat PNL, Costin Gerorgescu, fost dir SRI, Niels Schnecker, consultant financiar, Petru Filip, senator PDL, Radu Moldovan, purtator de cuvint PSD.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close