Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Mihai Răzvan Ungureanu - între diplomație și spionaj

Mihai Răzvan Ungureanu - între diplomație și spionaj

Mihai Răzvan Ungureanu - între diplomație și spionaj
06 Dec 2007   •   16:58
RADU TUDOR
În cei trei ani de mandat ai președintelui Traian Băsescu, serviciile secrete au fost scuturate de crize, demisii și interimate la conducere. Plecat din funcția de ministru de externe din cauza unui scandal ce implica Serviciul de Informatii Externe, liberalul Mihai Răzvan Ungureanu revine chiar în fruntea instituției care i-a cauzat atât de tare. Trecut de la statutul de diplomat șef la cel de spion șef, Ungureanu are de gestionat o relație tensionată grav între președinte și premier.
Ca șef al serviciului românesc de spionaj, fostul ministru trebuie să relanseze imaginea unui serviciu afectat de crize repetate în ultimii trei ani și să demonstreze că reforma instituționala, conceptuală și de personal poate avea un final și în cel mai conservator serviciu secret românesc. Astăzi, președintele Traian Băsescu l-a instalat oficial în funcție la sediul din pădurea Baneasa. Cum se va descurca Mihai Răzvan Ungureanu printre atâți generali și colonei ce nu prea înghit civilii și mentalitățile lor? Ce fel de spionaj mai face România ca membru NATO și UE?
Cum poate preveni această structură crize grave precum cea din Italia sau amenințările care vin de la Est, de natură economică și politică? Discutăm la Prima Ediție cu fostul director SIE Cătălin Harnagea și Cristian Diaconescu, președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close